Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 08:45

Παράταση στις αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία»

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΕΦΕΠΑΕ ανακοινώνει ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,

 Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε στις 31-3-2021 τη δεύτερη (2η) τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκληση της Δράσης  «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ ΔΜ 2014-2020.

Με την τροποποίηση αυτή, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη Δράση, παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης από 31-3-2021 στις 9-4-2021 και ώρα 15.:00.

Υπενθυμίζεται ότι η Δράση «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» αφορά στην Επιχορήγηση με 70% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες, κατασκευές, μεταφορές, κ.λ.π.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που είναι και οι Δικαιούχοι της Δράσης.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.500.000 € εκ των οποίων τα 1.000.000 € αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν την επένδυση τους σε περιοχές Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), Αξιοποίησης των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, και τα 1.500.000€ αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν την επένδυσή τους σε περιοχές παρέμβασης των Επιχειρησιακών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας. Περισσότερες πληροφορίες για τις ως άνω περιοχές μπορείτε να βρείτε στα παραρτήματα XV και XVI της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης. 

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι επιχειρήσεις μέσω της Δράσης έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν σε ποσοστό επιχορήγησης 70% τα επενδυτικά τους σχέδια ελάχιστου αιτούμενου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 15.000,00€ και μέγιστου 280.000,00€ για την υλοποίηση δαπανών όπως : 

  • Κτηριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντος χώρος (Ανέγερση-Ανακαίνιση-Διαμορφώσεις), Αγορά Εξοπλισμού, Μηχανημάτων και Λογισμικών, 
  • Αγορά Μεταφορικών Μέσων Επαγγελματικής και  Μικτής/πολλαπλής χρήσης, έως εννέα (9) θέσεις, 
  • Κατασκευή  Ιστοσελίδας/E-shop, 
  • Πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών 
  • Σύνταξη & παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου
  • Λειτουργικές Δαπάνες 
  • Μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού

Στονπροϋπολογισμό του επενδυτικό σχεδίου που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση, οι δαπάνες θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα ποσοτικά και ποσοστιαία όρια σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ημερομηνία της έκδοσης της απόφασης ένταξης τους στην εν λόγω Δράση.

Η Δράση διέπεται από τον Καν. DeMinimis ((ΕΚ)1407/2013) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠεριφέρειαςΔυτικής Μακεδονίας και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ)-ΕΦΕΠΑΕ.

Η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης (προτάσεων) είναι ηλεκτρονική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Το πλήρες κείμενο της Απόφασης τροποποίησης, καθώς και όλο τα αναγκαίο πληροφοριακό υλικό (ερωτήσεις-απαντήσεις, υποβολή αίτησης, επιλέξιμοι ΚΑΔ, ενδεικτικά υποδείγματα δικαιολογητικών και Υπεύθυνων Δηλώσεων, κ.λ.π). είναι αναρτημένα στη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα - ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr), του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας ΑΜΚΕ - ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepa-anem.gr), της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.- ΑΝΚΟ (www.anko.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αποκτήσουν έγκυρη, ασφαλή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση επί της Αναλυτικής Πρόσκλησης και της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη Δράση, 

α) μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης και συγκεκριμένα :

 

  • στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και
  • στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

β) να επισκέπτονται την ειδική σελίδα ενημέρωσης που έχει δημιουργηθεί στο διαδικτυακό τόπο της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, www.kepa-anem.gr , η οποία ενημερώνεται καθημερινά (άμεση πρόσβαση από το πεδίο Ανοικτές Προκηρύξεις).

γ) να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο "Στείλε το ερώτημά σου" στη διεύθυνση :https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/), καθώς και στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

δ) να απευθύνονται στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια.

Δείτε την απόφαση με το πλήρες κείμενο της τροποποιημένης Αναλυτικής Πρόσκλησης, πατώντας εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 08:49