Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 11:37

Γ. Κασαπίδης: Χωρίς τέλος τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ. Κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό

kasapidisΤην ανάγκη για αναβάθμιση, σωστή τήρηση και εφαρμογή των όρων ασφάλειας και υγιεινής στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ.


Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, η μη ορθή τήρηση και εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας, η καθυστέρηση στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και η σύνθεση των συνεργείων που δε φέρουν τα κατάλληλα υλικά και μέσα προστασίας αποτελούν εν δυνάμει κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.
Παράλληλα, η έλλειψη τεχνικού προσωπικού δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες φόρτου εργασίας και υπερωριακής απασχόλησης στο υπάρχον προσωπικό, δοκιμάζοντας καθημερινά τις αντοχές του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: Χωρίς τέλος τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ.

Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας στη μεγαλύτερη ηλεκτροδοτική επιχείρηση στην Ελλάδα.
Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύπτει ουσιαστικά την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους, οι οποίοι κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες φόρτου εργασίας δυστυχώς μετατρέπονται σε πεδία θανάτου.
Τέτοια συμβάντα αποδεικνύουν επίσης και την αδυναμία συντονισμού της επιχείρησης με τους εργαζόμενους σ' αυτή, ιδιαίτερα δε με όσους εργάζονται σε ιδιώτες εργολάβους που αναλαμβάνουν διάφορα έργα σε χώρους της ΔΕΗ.
Παράλληλα η έλλειψη τεχνικού προσωπικού, η μη ορθή τήρηση κι εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία, η καθυστέρηση στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και η σύνθεση των συνεργείων που δε φέρουν τα κατάλληλα υλικά και μέσα προστασίας και δεν τηρούν τις ευθύνες τους, βρίσκονται πίσω από τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα στους σταθμούς της ΔΕΗ.
Επειδή η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.
Επειδή συνθήκες εργασίας που επιτρέπουν την εκδήλωση θανατηφόρων ατυχημάτων δεν αρμόζουν σε ένα καλά οργανωμένο κράτος.
Επειδή η διοίκηση της ΔΕΗ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τους κινδύνους και αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί.
Επειδή οι αντοχές των εργαζομένων δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της αναγκαστικής υπερωριακής εργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση, σωστή τήρηση και εφαρμογή των όρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;
2. Ποιες οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας που προκηρύχτηκαν το 2007 και δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 11:42