Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 21:06

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΡΟΤΑΡΑΚΤ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεστίαση του Ροταράκτ Ομίλου Κοζάνης στο Restaurant Τρυποκάρυδος.
Η συνεστίαση αφιερώθηκε στην συζήτηση για τον προγραμματισμό και την οργάνωση των δράσεων για την χρονιά που ξεκινάει. Η παρουσία αρκετών Ροταριανών στην συνεστίαση έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν από κοινού οι δράσεις οι οποίες πάντα γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας με τον πατρικό Ροταριανό Όμιλο Κοζάνης.
Το Ροταράκτ είναι εκ των πραγμάτων ένα πρόγραμμα του Διεθνούς Ρόταρυ που υφίσταται υπό την στέγη ενός πατρικού Ροταριανού Ομίλου. Δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε πολιτική παράταξη, ούτε θρησκευτική οργάνωση, ούτε σύλλογος, ούτε σωματείο, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρεσβεύει την ίδια ιδέα με το Ρόταρυ και αναλαμβάνει εθελοντικές δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Αυτό υποδηλώνει άλλωστε και το ίδιο το όνομα του Ροταράκτ με το δεύτερο συνθετικό, το act από το action.
Ο Ροταράκτ Όμιλος Κοζάνης τη χρονιά που πέρασε έκανε πράξη το «ACT» και με πολλαπλές δράσεις προσέφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο.
«Ο πήχης έχει ανεβεί πολύ ψηλά μετά την περσινή χρονιά και αυτό μας γεμίζει ευθύνες για τη συνέχιση και τη διατήρηση αυτού του επιπέδου αλλά και προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς» όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του Ροταράκτ Ομίλου Κοζάνης, Μπάμπη Αθανασιάδη.
Συγκεκριμένα την ροταριανή χρονιά 2010 – 2011 οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

• 2 Μαρτίου 2011: Αποκριάτικος χορός με σκοπό τη συλλογή χρημάτων που ενίσχυσε το ταμείο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης.
• 12 Μαρτίου 2011: Ενημερωτικό – επιμορφωτικό σεμινάριο PETS για το Ροταράκτ.
• 2 Απριλίου 2011: Συνάντηση των ΔΣ των Ομίλων Ροταράκτ της Πειφέρειας 2484 που συγκάλεσε ο Διοικητής της Περιφέρειας 2481 Άρης Ζάχος με παρουσία εκπροσώπων από το Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
• 3 Απριλίου 2011: Εκπαιδευτική & Περιβαλλοντική Δράση με επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς στις 3 Απριλίου
• 3 Απριλίου 2011: Πενταομιλική πανηγυρική συνεστίαση με φιλοξενούμενους Ομίλους αυτούς της Ανατολικής, Κεντρικής, Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Ροταράκτ Ομίλου Ανατόλια επίσης από Θεσ/νίκη.
• 20 Απριλίου 2011: Εθελοντική συλλογή προϊόντων για την ενίσχυση των αναγκών του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γεροκομείου Κοζάνης.
• Δεκάδες επιστημονικές και επαγγελματικές ομιλίες καταξιωμένων Καθηγητών Πανεπιστημίου, επαγγελματιών, επιστημόνων και επιχειρηματιών από την Κοζάνη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
• Έγινε εισδοχή τεσσάρων νέων μελών με αποτέλεσμα την ποσοτική αλλά και ποιοτική στελέχωση του Ομίλου και την αύξηση κατά 100% της δυναμικής του.
• Επετεύχθη περισσότερο από 80% μέσο ποσοστό συμμετοχής στις συνεστιάσεις από τα μέλη μας.
• Ως επιβράβευση όλων αυτών ήρθαν στο τέλος της χρονιάς τέσσερα σημαντικά βραβεία:

1. Βραβείο από το Rotary Foundation για την συμμετοχή μας στο End Polio
2. Βραβείο από το Rotary International για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ροταράκτ
3. Βραβείο Ευφήμου Μνείας του Rotary για την πληρότητα των δράσεων με αξιολόγηση 40/50 credits.
4. Βραβείο από τον πατρικό Ροταριανό Όμιλο Κοζάνης για την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του Ομίλου μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 21:10