Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 12:15

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΑΝΠ Γ. ΔΑΜΑΣΚΟ

altΕρώτηση προς τον διευθυντή ΔΑΝΠ κ. Γεώργιο Δαμασκό κατέθεσε το σωματείο «Η ΕΝΩΣΗ» με θέμα τις κρατήσεις των επιδομάτων.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
 
Είναι κοινή εκτίμηση όλων ότι τα  οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση απειλούν  να διαγράψουν όλες τις κατακτήσεις  του εργατικού κινήματος τον προηγούμενο αιώνα. Η αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης  προϋποθέτει τον εργαζόμενο πρωταγωνιστή των εξελίξεων και ενεργό στον δρόμο του αγώνα. Σε αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται σήμερα, καλείται  το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει , αν δεν θέλει να το ξεπεράσουν τα γεγονότα.

Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε - ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ » αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τους εργαζόμενους και ζητά  από αυτούς  να ενωθούν γύρω από το Σωματείο και να συμμετέχουν ενεργά   σε  μαχητικούς αγώνες. Ειδικότερα σε εμάς τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ μέσα από τον Νόμο 3833/2010 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή, καταργούνται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μειώνονται κατά  30% το Επίδομα άδειας, το δώρο του Πάσχα και το δώρο των Χριστουγέννων και τέλος  μειώνονται  7%  οι μηνιαίες αποδοχές με αναδρομική ισχύ από 01-01-2010. Ο νόμος αναφέρει ευκρινώς ότι στα  επιδόματα οικογενειακής παροχής, χρόνου υπηρεσίας καθώς και σε όσα   έχουν σχέση με τις συνθήκες εργασίας οι οποίες  χαρακτηρίζονται ως ανθυγιεινές  ή  ως επικίνδυνες σε αυτά  δεν θα γίνουν κρατήσεις.

Κ. Διευθυντά :

Επειδή δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, από ποιά επιδόματα θα γίνουν οι κρατήσεις με βάση τον νόμο για την επιβολή των έκτακτων μέτρων, το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε - ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ »,  εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής , σαν αρωγός και συμπαραστάτης των προβλημάτων τους, είτε μικρών είτε μεγάλων, πιστεύει ότι στα επιδόματα που  αναφέρουμε πιο κάτω δεν πρέπει  να γίνουν κρατήσεις .

 Α) Από τα Γενικά Επιδόματα :
 1)     ΕΠ. Τ. Π. ΚΣΠ – ΑΣΠ – ΛΙ     (40%).
 2)     Ειδικό ΕΣΣΕ 95 ΓΥ5, ΚΣΠ & ΛΙΓ/ΧΕΙΩΝ 35%.
 3)     Ειδικό ΕΣΣΕ 95 ΓΥ.3, ΓΥ4, ΓΥ5, ΚΣΠ --ΛΙΓ/ΧΕΙΩΝ 25%.
 4)     Επίδομα Απομόνωσης  (15%).
 
Β) Από τα ειδικά Επιδόματα  :
1)     Επίδομα χειριστών  Κατευθυντών Βαρέων Μηχανημάτων
Λιγνιτικών Κέντρων ( 20%).
2)     Ημερήσιο επίδομα Χειρισμού Μηχ/των Τεχνικών Έργων Κατηγ. Τ5 ( 20% )
3)     Επίδομα Εργοδηγών -- Επιστατών Βαρέων Μηχανημάτων  Κατηγ. Τ4 των Λιγνιτικών Κέντρων.

Η « ΕΝΩΣΗ » πολλές φορές  μέσα από ανακοινώσεις της κατέγραψε  την τραγική έλλειψη προσωπικού σε Σταθμούς Παραγωγής  και Ορυχεία, την προκλητική και χωρίς όρια αναπλήρωση από ευκαιριακούς εργολάβους, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους , τα δελτία παροχής έργου και την απόλυτη αδιαφορία της διοίκησης για την ομαλή λειτουργία δικτύων και παραγωγικών εγκαταστάσεων. Το καλοκαίρι σε συνθήκες καύσωνα ή τον χειμώνα με πολικές θερμοκρασίες, οι εργαζόμενοι  στην πρώτη γραμμή δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους , έχοντας πλήρη συνείδηση ότι επιτελούν κοινωνικό έργο. Χρόνια τώρα εργάζονται  σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας με έλλειψη εφοδίων και ατομικών μέσων προστασίας. Αρκετές φορές , προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εργασία τους παρότι ξέρουν ότι θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα , την υγεία τους και την ασφάλεια τους.

 κ. Διευθυντά:

Περιμένουμε  από εσάς να  σεβαστείτε αυτόν τον κόσμο και να  δώσετε λύση στα δίκαια αιτήματα του. Μην σας περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό πως η ανεκτικότητα  των εργαζομένων   σημαίνει ότι ξεχνάνε, πως το φιλότιμο τους είναι αδιαφορία, πως  η συνέπεια και η εργατικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά  είναι ελάττωμα  και τέλος πως η αίσθηση τους καθήκοντος  που τους διακρίνει , αποτελεί αδυναμία. Ήρθε η ώρα να αντιληφθείτε ότι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής,  έχουν αντίληψη, διαθέτουν κρίση και  μπορούν να διακρίνουν και να απομονώσουν συμπεριφορές, που δυναμιτίζουν το ομαλό εργασιακό κλίμα  και την συντεταγμένη  πορεία της Επιχείρησης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 12:31