Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 17:15

Η "Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού" για την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τα συμβαίνοντα στο Βελβεντό

Η Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού για την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τα συμβαίνοντα στο ΒελβεντόΣχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα συμβαίνοντα στο Βελβεντό.

Α) Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού δίνει εδώ και τρία σχεδόν χρόνια αγώνα, κατ' αρχήν για διατήρηση του Δήμου και πλέον για την επανασύστασή του. Και αυτό μέσα από πρωτόγνωρες δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες.

Να θυμίσουμε ότι :

α) 3.100 ενήλικοι πολίτες του Δήμου Βελβεντού είχαν προσυπογράψει αίτημα για διατήρηση του Δήμου όταν ξεκίνησε η υπόθεση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

β) 2.500 και πλέον πολίτες είχαν στείλει προσωπικές επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας το 2010.

γ) Στο Δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, το οποίο διεξήχθη το καλοκαίρι του 2010, συμμετείχαν 2.300 περίπου ενήλικοι πολίτες του Δήμου Βελβεντού. Το ποσοστό υπέρ της αποχής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεπέρασε το 95%.

δ) Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν προσήλθε να ψηφίσει περίπου το 96% των συμμετεχόντων κατά μέσο όρο σ' όλες τις τελευταίες εκλογές. Ο συνδυασμός που στήριξε το ΚΚΕ και που ήταν ο μόνος που είχε υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους έλαβε ποσοστό 2% επί του μέσου όρου των συμμετεχόντων στις προηγούμενες εκλογές, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει συνήθως ποσοστό που πλησιάζει το 10%.

ε) Στις πάμπολλες Λαϊκές Συνελεύσεις των κατοίκων του Βελβεντού, με τη συμμετοχή πάντα περισσοτέρων των 1.000 δημοτών, πολλές φορές συζητήθηκαν και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται – κυρίως στην Ελληνική ύπαιθρο – με το Νόμο του «Καλλικράτη». Και που τις επιπτώσεις βιώνουν σήμερα οι πολίτες.

Ο αγώνας μας για τη διατήρηση του Δήμου δεν είναι απλά χωροταξία. Είναι αγώνας για τη συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής μας, για τη διατήρηση θεσμικών λειτουργιών που κατοχυρώνουν τη συμμετοχή του πολίτη, την άμεση δημοκρατία. Είναι αγώνας για τη συνέχιση της πολιτισμικής μας λειτουργίας. Είναι αγώνας για το παρόν και το μέλλον αυτής της κοινωνίας. Και όσοι αντιστρατεύτηκαν τον αγώνα αυτό, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, μόνο το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας δεν τους απασχολεί.

Σε σχέση με τις... εντυπώσεις που δημιουργούνται και αφορούν σοβαρά προβλήματα που η κοινωνία μας αντιμετώπισε φέτος σημειώνουμε τα εξής:

1) Για τις 5-6 φωτιές σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου των Πιερίων, σε μέρη δύσβατα και κάποιες μετά από καταιγίδες και κεραυνούς, το πρώτο που θά 'πρεπε να κάνει ένα υπεύθυνο κόμμα, είναι να ζητήσει στοιχεία από την αρμόδια Υπηρεσία (Πυροσβεστική).

Εμείς πάντως – τα μέλη της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» (Μ.Κ.Ο.) – συμμετείχαμε στην κατάσβεσή τους. Τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης τα θεωρούμε ανάξια προς απάντηση.

2) Με τις διακοπές στην ύδρευση, το πρόβλημα, σχεδόν στο σύνολο του, αφορούσε βλάβες στον εξωτερικό αγωγό (στα Πιέρια), κυρίως εξαιτίας απόθεσης υλικών από κατολισθήσεις στο δρόμο προς Καταφύγι. Και οι καταγγελίες της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» – πλην της τελευταίας περίπτωσης όπου ουσιαστικά αποτελούσε απάντηση σε... «ανώνυμη» επιστολή, που στηρίχτηκε σε «αυτοψία» του Τοπικού Συμβουλίου» – στρεφόταν κατά της Δημοτικής Αρχής.

3) Για τα περί «φραστικών επιθέσεων» «μποϊκοτάζ μαγαζιών» «επίθεση (!) στα γραφεία του συνδικάτου Οικοδόμων και του Εμπορικού συλλόγου» «προπηλακισμών» κ.λ.π. προφανώς και το Κ.Κ.Ε. έχει στρεβλή ενημέρωση από μια μικρή ομάδα μελών του. Θα συνιστούσαμε ν' απευθυνθεί στα εκατόν πενήντα και πλέον μέλη και ψηφοφόρους του Κόμματος που είναι και μέλη της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» (Μ.Κ.Ο.), για να λάβει πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση.

Φίλοι του ΚΚΕ,

Εμείς, οι κατά την ανακοίνωση «υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής», δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σταθερά και αταλάντευτα. Και είναι ένας αγώνας για τους πολίτες μας, κυρίως για τη νέα γενιά του Βελβεντού. Είναι λαϊκός αγώνας. Και σ' αυτόν είναι δίπλα μας και τα μέλη του Κ.Κ.Ε., ενός κόμματος που υπερασπίζεται τους λαϊκούς αγώνες.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 17:19