Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:40

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης Κοζάνης, συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 2.5.2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.00, παρουσία πλήθους κόσμου, με θέμα: «Διοικητική Μεταρρύθμιση –χωροθέτηση των νέων δήμων – έδρα του νέου Δήμου Βοΐου» και μετά από διαλογική συζήτηση έχοντας υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου Νεάπολης και τις απόψεις των συγκεντρωμένων κατοίκων του Δήμου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την δημιουργία νέου ισχυρού Δήμου στα όρια της τέως Επαρχίας Βοΐου του Ν. Κοζάνης, με έδρα την Νεάπολη.

Το Υπουργείο μετά από μελέτη των στοιχείων και με βάση τα ενιαία κριτήρια των συνενώσεων που το ίδιο θέσπισε, έκρινε ότι η Νεάπολη πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ορισθεί ως έδρα για το συμφέρον του συνόλου των Δημοτών.


Βρίσκεται στο κέντρο της γεωγραφικής ενότητας, κομβικό σημείο σε όλους τους οδικούς άξονες, στην καρδιά της γεωργοκτηνοτροφικής ανάπτυξης του Βοΐου με βιοτεχνικές μονάδες μεταποίησης, έχει όλες τις Διοικητικές υποδομές, είναι η ιστορική έδρα της Επαρχίας Βοΐου και εγγυάται την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου.


Ο Λαός του Βοΐου
μετά την αρχική ικανοποίηση, είναι ανήσυχος και οργισμένος. Μετά την αντίδραση των κατοίκων της Σιάτιστας, έσπευσαν τοπικοί παράγοντες (βουλευτές) και εξήγγειλαν προκαταβολικά και κατηγορηματικά ότι η έδρα θα αλλάξει και θα οριστεί η Σιάτιστα, η οποία βρίσκεται στο άκρο του νέου Δήμου, σε ορεινή και δυσπρόσιτη θέση.


Τίθεται το εξής ερώτημα. Την μοίρα και το μέλλον του τόπου μας την καθορίζουν οι παράγοντες με παρεμβάσεις, κόντρα στις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης για την αλλαγή λειτουργίας και νοοτροπίας;
Η Κυβέρνηση υποχωρεί  σε πιέσεις και εκβιασμούς οργανωμένων μειοψηφιών;

Καλούμε την Πολιτεία
να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων διότι η υποχώρηση της θα σημάνει οπισθοδρόμηση και αφάνταστη ταλαιπωρία των Δημοτών μελλοντικά.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:46