Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 09:41

ΠΑΜΕ:5 ΜΑΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

altΗ απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για νέα αιματηρά μέτρα σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρω­μάτων επιβάλλεται να πυροδοτήσουν αγώνες που θα τραντάξουν συθέμελα τους πυλώνες της φιλομονο­πω­λια­κής πολιτικής.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα ψέματα της κυβέρνησης περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέρο­ντος. Πίσω από αυτές τις υποκριτικές φλυαρίες κρύβεται η επιδίωξη της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών να ρουφήξουν και το μεδούλι της εργατικής τάξης, χωρίς να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις. Το ψευτοδίλλημα της κυβέρνησης “κατάρρευση ή σωτηρία” ένα συμπέρασμα βγάζει. Ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων και όσων θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την λαϊκή εργατική οικογένεια, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους. Αντίθετα η κυβέρνηση προς το μεγάλο κεφάλαιο τα έδωσε όλα.


·     Ληστεία 13ου και 14ου μισθού από 50% έως 80% στο Δημόσιο.

·     Μείωση επιδομάτων από 3% έως 8%.

·     Για την 13η και 14η σύνταξη η κλοπή ανέρχεται από 50% και πάνω.

·     Μείωση των συντάξεων μέσω ΛΑΦΚΑ.

·     Σταματάει η 2η δόση του επιδόματος πείνας (Αλληλεγγύης).

·     Στο γύψο οι αυξήσεις

·     Απολύσεις με τον «Καλλικράτη»

·     Δραματική μείωση συντάξεων μέσω του υπολογισμού τους σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο. Οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα.

·     Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

·     Πετσόκομμα των ΒΑΕ και των αναπηρικών συντάξεων

·     Κατάργηση της 37ετίας

·     Απελευθέρωση των απολύσεων. Μείωση της αποζημίωσης απόλυσης

·     Κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, του κατώτερου μισθού.

·     Αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο.

·     Πλήρης παράδοση της ενέργειας, του ΟΣΕ και άλλων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

·     Αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% και από 10% σε 11% και νέους φόρους σε ποτά, καύσιμα και τσιγάρα.


Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, επιφέρουν ένα συντριπτικό κάταγμα στο σώμα της εργατικής τάξης. Προσφέρουν έτσι πολλαπλάσια φθηνότερη εργατική δύναμη στους κεφαλαιοκράτες. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θίγουν μόνο τους δημόσιους υπάλληλους είναι ένα πελώριο ψέμα, μια ολοφάνερη πολιτική αγυρτεία. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην κυριολεξία ισοπεδώνονται. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργού­νται. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις επεκτείνονται με ακόμα χειρότερους όρους από αυτούς που προέβλεπε το πρόσφατο νομοσχέδιο. Οι απολύσεις θα φτάσουν σε εκατοντάδες, χιλιάδες και η ανεργία θα αυξηθεί ραγδαία. Οι νέοι φόροι ληστεύουν το μόχθο του συνόλου της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να λάβει τα μέτρα που ανακοίνωσε. Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Τα μέτρα δεν θα είναι μόνιμα γιατί θα έρθουν σε λίγους μήνες ακόμα πιο σκληρά και περισσότερα.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να απαλλαχτεί από κάθε ίχνος αυταπάτης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δου­λεύουν για να υποδουλώσουν την εργατική τάξη στο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα μέτρα της κυ­βέρνησης, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία περί πτώχευσης. Να συζητήσουν και να αποφασίσουν στους χώρους δουλειάς την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 5 ΜΑΗ, την περιφρούρηση της και την μαζική απο­φασιστική κάθοδο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Απεργιακη συγκεντρωση του Π.Α.ΜΕ. στοΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ στις 10:30 πμ ΚΑΙ στο ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στις 11:00 πμ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 09:44