Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 15:36

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΕμείς οι απεργοί του Νομού Κοζάνης που συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώνουμε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη 5 Μάη 2010, δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην περικοπή των βασικών εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.

Ενοχοποιούνται στοχοποιούνται και «εκτελούνται» οι μισθοί, οι συντάξεις οι ΣΣΕ, η κοινωνική ασφάλιση ως θυσία στον βωμό της υπερχρέωσης, των ελλειμμάτων και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας και μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και των προκλητικών εκβιαστικών απαιτήσεων των δανειστών της Τρόικας (ευρωπαϊκή επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ)!

Η κυβέρνηση της χώρας αποδέχτηκε, υποτάχθηκε και εξήγγειλε τα πιο ακραία και σκληρά Νεοφιλελεύθερα μέτρα, ως αντίτιμο σε ένα εκβιαστικό δανεισμό.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν  και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ κατηγορηματικά αυτά τα αντεργατικά και αντικοινωνικά δεσμά.

Οι Κυβερνητικές αποφάσεις, το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, η σκληρότητα και αναλγησία των δανειστών, επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων στη βάση των ΚΟΙΝΩΝ προβλημάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

► Να μην γίνει ΚΑΜΙΑ περικοπή αποδοχών (13ου ή 14ου μισθού) απεναντίας να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι χαμηλόμι­σθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

► Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να ενισχυθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ και τα εργατικά δικαιώματα.

► Να καταργηθούν οι αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις στις ΣΣΕ των ΔΕΚΟ και στις μειώσεις αποδοχών.

► Να απαγορευθούν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙ!, να διπλασιασθεί η αποζημίωση απόλυσης, να ΑΥΞΗΘΕΙ το επίδομα ανεργίας και να διπλασιασθεί ο χρόνος χορήγησής του.

► Να μειωθούν ή και να ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες.

► Να ακυρωθούν και να απορριφθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα ανατροπών των ορίων ηλικίας και του ύψους των συντάξεων, να ποινικοποιηθεί και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

► Να προωθηθεί με άμεσα και αποτελεσματικά επενδυτικά μέτρα η ΑΝΑΠΤΥΞΗ για τη ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και τη δημιουργία σταθερών θέσεων πλήρους εργασίας για την πραγματική μείωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

► Να ισχυροποιηθούν και όχι να αποδυναμωθούν οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

► Να μην θεσπιστεί νέος ΛΑΦΚΑ (αυθαίρετο, αντιασφαλιστικά, αντικοινωνικό μέτρο αναδιανομής της φτώχειας)!

► Να μειωθούν (και να μην αυξηθούν) οι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν αυτά τα άδικα, μονομερή, σκληρά και αντεργατικά μέτρα και απαιτούν να αποσυρθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 15:39