Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 15:01

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Ζ.Ε.Π.

altΕυαισθητοποιημένος σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ,ο Δήμος Κοζάνης, ξεκίνησε για ακόμη μια χρονιά την ενημέρωση των μαθητών της Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οδικής συμπεριφοράς , στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Κ.Α.) του Δήμου, στην περιοχή της Ζ.Ε.Π.

Το Π. Κ .Α. , έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση του συνήθους αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Απαρτίζεται από τα βασικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμίκρυνση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά, καθώς και από στοιχεία που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του.

Το Π.Κ.Α, περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, καθώς και την πρέπουσα οριζόντια και κάθετη σήμανση. Τα παιδιά μαθαίνουν εκεί τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής όπως:

Να κινούμαστε σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί στους δρόμους της πόλης.

Να κινούμαστε σωστά και με ασφάλεια ως ποδηλάτες, είτε μόνοι μας είτε με τους γονείς μας.

Να συμπεριφερόμαστε σωστά όταν είμαστε επιβάτες κάποιου οχήματος.

Η επίσκεψη των μικρών μαθητών στο Π.Κ.Α. δεν έχει ως σκοπό το παιχνίδι, αλλά την διεξαγωγή ενός διαφορετικού και ευχάριστου μαθήματος που αφορά στην εκμάθηση των βασικών άρθρων του ΚΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα  έναρξης του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, πάνω από 1500 μαθητές του δήμου μας επισκέφτηκαν τον χώρο του Πάρκου.

Η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, που είναι η υπεύθυνη για τη λειτουργία του πάρκου, θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης των μικρών μαθητών, ευελπιστώντας στην επίτευξη της καλλιέργειας οδικής συμπεριφοράς και ταυτότητας των μελλοντικών οδηγών της πόλης μας.

         
 
         
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 15:15