Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 01:40

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Εκσυγχρονισμός υποδομών σε Σέρβια-Βελβεντό - Αντιπλημμυρικά έργα σε Άργος-Ορεστικό

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Εκσυγχρονισμός υποδομών σε Σέρβια-Βελβεντό - Αντιπλημμυρικά έργα σε Άργος-ΟρεστικόΕκσυγχρονίζονται βασικές υποδομές του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Με την υλοποίηση έργων για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών στους τομείς περιβάλλοντος και οδικής ασφάλειας, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Την ένταξη δύο σημαντικών έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 9.124.000 € και περιλαμβάνουν:

1. «Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού» με προϋπολογισμό 3.020.000 €.

Με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα στους δύο οικισμούς, καθώς και η απαιτούμενη ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων και στην οδική ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

2. «Εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα υδρεύσεων οικισμών Καστανιάς, Βαθυλάκκου, Ιμέρων – Αύρας, Ροδίτη, Μεσιανής και Β' Φάσης Σερβίων Δήμου Σερβίων – Βελβεντού».

Αφορά στην κατασκευή 65 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης για την εξυπηρέτηση 5.773 κατοίκων του Δήμου, με προϋπολογισμό 6.104.000 €.

Με την υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί η ύδρευση των οικισμών του Δήμιου Σερβίων–Βελβεντού με ένα άκρως λειτουργικό δίκτυο. Αντικαθίστανται πλημμελείς τεχνικές υποδομές οι οποίες ήταν κατασκευασμένες από υλικά αμιάντου και ήταν επιβλαβείς για την υγεία των πολιτών και εξασφαλίζεται απόλυτα η επάρκεια και η ποιότητα υδρευτικού νερού για όλους τους οικισμούς. Μεγάλα αναμένονται να είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων, καθώς και από την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής. Παράλληλα, ενισχύεται η πυροπροστασία των οικισμών με την εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών.

Οριστική επίλυση των προβλημάτων του Άργους Ορεστικού, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από πλημμυρικά φαινόμενα

Με την υλοποίηση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, θωρακίζεται το Άργος Ορεστικό, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, απέναντι στα προβλήματα που δημιουργούνται από πλημμύρες, οι οποίες πλήττουν την πόλη τα τελευταία έτη.

Την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Πρόκειται για το έργο "Αποσυμφόρηση ομβρίων υδάτων – αντιπλημμυρική προστασία πόλης Άργους Ορεστικού''.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5.415.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Με το συγκεκριμένο έργο προλαμβάνεται ο κίνδυνος να υποστούν ζημιές βασικές υποδομές του οικισμού που αφορούν στις εγκαταστάσεις και το οδικό δίκτυο καθώς και περιουσίες των πολιτών, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις του φυσικού φαινομένου στην ποιότητα του νερού του υπόγειου υδροφορέα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 01:59