Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 12:01

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΜΕ 13Ο ΚΑΙ 14Ο ΜΙΣΘΟ

altΤην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός αλλά και πραγματικός έλεγχος στο πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και των δημόσιων λειτουργών, τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 και τις δημοσιογράφους Έλλη Στάη και Νικόλ Λειβαδάρη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ο κ. Κουκουλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:  «Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις. Το πόθεν έσχες, ειδικά των πολιτικών προσώπων, κατατίθεται εδώ και χρόνια, αλλά το ερώτημα είναι αν ποτέ το έχει ελέγξει κανείς.

Γι΄ αυτό πιστεύω ότι πρέπει τον ουσιαστικό και πραγματικό του έλεγχο πόθεν έσχες, τόσο των πολιτικών όσο και των δημόσιων λειτουργών, να αναλάβει μια ισχυρή και ανεξάρτητη αρχή. Σήμερα υπάρχουν όλα τα μέσα, για να γίνουν εύκολα και γρήγορα οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, αν όλα όσα δηλώνονται δικαιολογούνται απολύτως. Η σχετική τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης γι΄ αυτό το θέμα με βρίσκει σύμφωνο, καθώς επί της ουσίας ο κ. Καστανίδης πρότεινε τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διατυπωθούν σε μια πειστική νομοθετική πρόταση, στη διαμόρφωση της οποίας μπορεί να συμβάλει όλος ο πολιτικός κόσμος».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη για αποτελεσματικότητα, στοιχείο που είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικά στη σημερινή συγκυρία και τόνισε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από αποτελεσματικότητα. Αυτό μεταφράζεται στο ότι οι όποιες παρεμβάσεις μας θα πρέπει να εστιάζουν και να κατευθύνονται σε τομείς όπου μπορούμε να έχουμε και άμεσο δημοσιονομικό όφελος.

Για παράδειγμα μόνο μπορώ να αναφέρω την περίπτωση της σπατάλης που γίνεται στο φάρμακο, για την οποία εδώ και καιρό υποστηρίζω πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα και με συγκεκριμένα μέτρα. Με μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσαμε να βγάλουμε απ΄ τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους το βρόγχο της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού.

Άποψη την οποία ενστερνίστηκε και ο Υπουργός Εργασίας, ο οποίος, όπως δήλωσε ο ίδιος πρόσφατα στη Βουλή, την έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τριμελή επιτροπή του Δ.Ν.Τ., αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτή. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν θα μπορέσουμε να την πετύχουμε στο άμεσο μέλλον.   

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό πως έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια για τον περιορισμό της σπατάλης του φαρμάκου και με τα βήματα που θα γίνουν ελπίζω ότι θα υπάρξουν και τα ανάλογα αποτελέσματα».   

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 12:07