Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 16:52

«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»: 19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ   
Ημέρα θρήνου για τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων από τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους, στα πλαίσια κεντρικής πολιτικής απόφασης και μεθοδικά σχεδιασμένης στρατηγικής. Η οδύνη, οι μνήμες, ο ξεριζωμός,  η προσφυγιά, όλα τα γεγονότα έως σήμερα παραμένουν όχι απλά ζωντανά, αλλά το αίσθημα της δικαίωσης κρατά κάθε χρόνο όλο και πιο ζωντανές τις μνήμες.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας παραμένει το μείζον θέμα που με την επίτευξή του θα αναπαύσει 353.000 ψυχές και θα δώσει ηθική ικανοποίηση σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν δεν αναιρούνται με την προκλητική και επίμονη άρνησή τους. Η ιστορία, τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα της είναι πολύ πιο ισχυρά.

Σήμερα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όπως και εκατομμύρια ανθρώπων τιμά   -καταρχήν- ευλαβικά και μνημονεύει  τα χιλιάδες θύματα και κατά δεύτερον, δυναμώνει με τη φωνή του,  τη φωνή που χρόνια ολάκερα, διεκδικεί, απαιτεί και κραυγάζει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα. 

«Η ημέρα της 19ης Μαΐου μας υποχρεώνει να μη σταθούμε σιωπηλοί μπροστά σε μια από τις τραγικότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η μέρα αυτή επιτάσσει σε όλους τους Έλληνες την εκπλήρωση ενός εθνικού χρέους. Του χρέους της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, της διεθνούς αναγνώρισης».

 
 
 
 
 
 
Γραφείο Τύπου


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 16:53