Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:20

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»: ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ – ΟΛΙΓΩΡΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ  
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με λουκέτο απειλείται για μια ακόμα φορά το Πολυιατρείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, αφού έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις όλων των γιατρών, χωρίς να υπάρχει καν φως στον ορίζοντα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε μία περιοχή που συγκεντρώνει την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, το πρόβλημα της υπολειτουργίας των Πολυιατρείων του ασφαλιστικού λαμβάνει τραγικά αρνητικές διαστάσεις, αφού αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τους συνταξιούχους.

 Σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό τα ΠΕΚΑ υπολειτουργούσαν για σχεδόν ένα μήνα εξαιτίας της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, σήμερα καλείται να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους με … γιατρούς φαντάσματα. Με κλειστό το μικροβιολογικό τμήμα που αποτελεί ζωτικό μέρος του κορμού του Πολυιατρείου και με άλλα τμήματα να ψυχορραγούν, το εναπομείναν προσωπικό προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Η θέληση και μόνο όμως δεν αρκεί όταν καταγράφονται σοβαρότατες ελλείψεις σε ειδικότητες όπως Παθολόγου, Καρδιολόγου, Νευρολόγου, Μικροβιολόγου.

 Έτσι νοούν κάποιοι την παροχή υγείας;

 Έτσι «εξαργυρώνουν» την συνταγματική υποχρέωση του κράτους για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες;

Ενόψει της θερινής περιόδου που σημαίνει, από τη μία αδειοδοτήσεις υπαλλήλων και από την άλλη μεγαλύτερο φόρτο εργασίας με τα λουτρά, αλλά και ενόψει των νέων καθεστώτων που με την ισχύ τους θα επιβάλλουν μεγαλύτερο ελεγκτικό έργο από τα Πολυιατρεία, τα πράγματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.

 Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, αφού το σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι πόρτες των ΠΕΚΑ θα κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν δε ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, είναι πολύ πιθανό.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας ήδη υφίστανται και πληρώνουν πολλά, για να εισπράττουν εγκατάλειψη, ταλαιπωρία, ολιγωρία και αδιαφορία για ένα ζήτημα τόσο σπουδαίο όσο είναι η υγεία τους. 

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ και την Κυβέρνηση, που ευθύνονται για τον ακρωτηριασμό του φορέα που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να περιθάλψει τους εργαζόμενους που δίνουν ζωή στην οικονομία της χώρας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί ΤΩΡΑ το εποπτεύον Υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της απαράδεκτης και άθλιας κατάντιας, στην οποία έχουν οδηγήσει τα Πολυιατρεία της ΔΕΗ.

 
 
Γραφείο Τύπου
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:49