Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

altΤο Εργατικό Κέντρο Ν Κοζάνης, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους πολίτες του Νομού, να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 20/05/2010.

Κανένας στην δουλειά

ΟΛΟΙ  στους δρόμους
ΟΛΟΙ να διαδηλώσουμε
 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 11:00.

Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι το αποθεματικό των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ότι η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είναι προϋπόθεση της ύπαρξής της.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας, γιατί ανατρέπει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα κοινωνικά δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Μετά τις άγριες μειώσεις και περικοπές των μισθών που θα βυθίσουν, όπως  το σύνολο της κοινωνίας δέχεται, την οικονομία στην ύφεση και την ανεργία, η κυβέρνηση ακολουθεί και για το ασφαλιστικό την ίδια παλιά χρεοκοπημένη συνταγή της μείωσης των συντάξεων , υλοποιώντας τον νόμο Πετραλιά με την αύξηση των ορίων ηλικίας, ως μόνη λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της βιωσιμότητας του συστήματος.

Με το νέο σύστημα, ο υπολογισμός της σύνταξης βάση του συνόλου του εργασιακού βίου παραπέμπει στο πιο ακραίο κεφαλαιοποιητικό   σύστημα.

Όταν η χώρα μας στερείται βιομηχανίας, χωρίς σταθερή απασχόληση, που κυριαρχούν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυθαίρετες απολύσεις, ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολούνται σε εποχιακές δραστηριότητες (τουρισμός- οικοδομή).

Όταν η ανεργία στην χώρα μας και κυρίως στην περιοχή μας, λόγω της υπανάπτυξης έχει φτάσει στο κόκκινο και αυξάνεται ραγδαία.

Όταν οι αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων έχουν λαφυραγωγηθεί, από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις.

Καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, σοβαρή και αποδεκτή αν δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα πόρων και εσόδων όπως:

·       Την εισφοροδιαφυγή, την φοροκλοπή, την μαύρη και τη ανασφάλιστη εργασία, που αποτελούν διαχρονικά την μόνιμη πληγή των εσόδων

·       Την είσπραξη των βεβαιωμένων και καταλογισμένων ασφαλιστικών εισφορών από μεγάλες επιχειρήσεις, υπάρχουν και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που κατά περίεργο τρόπο δεν εκτελούνται.

·       Τις ανεξέλεγκτες δαπάνες υγείας που έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή σπατάλης και διαφθοράς.

·       Την αξιοποίηση της περιουσία μας ( αποθεματικά –ακίνητα), την σωστή καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι την Πέμπτη θα βροντοφωνάξουν:
 
Δημόσιο κοινωνικό ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα.
ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πάνω απ΄ όλα οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους
 
 
Όλοι στην συγκέντρωση

στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης 

την Πέμπτη 20-5-2010             και Ώρα 11:00.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:09