Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:41

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΒΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 19Η ΜΑΪΟΥ

altΤο 1994 το ελληνικό κοινοβούλιο καθιέρωσε την 19η του Μάη ως ημέρα μνήμης και πένθους. Ημέρα τιμής σ’ εκείνους που χάθηκαν, υπέστησαν διώξεις, υπέφεραν. Ημέρα κατά την οποία οι Πόντιοι τιμούν τους νεκρούς τους, ζητούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαιτούν την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε από το τουρκικό κράτος κατά τις αρχές του περασμένου αιώνα και κόστισε στον ελληνισμό 353.000 ζωές. Οι θηριωδίες κατά των Ελλήνων του Πόντου άφησαν ανοικτές πληγές σ’ ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού.
Ο ερχομός των Ποντίων στη μητέρα πατρίδα συνέπεσε με μια νέα ιστορική σελίδα της χώρας μας. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, οι Έλληνες του Πόντου κατάφεραν να ορθοποδήσουν, να δημιουργήσουν, να διαπρέψουν και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού κράτους.
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να κληροδοτήσει στις νέες γενιές των Ελλήνων τις μνήμες και τα γεγονότα αυτά ως πολύτιμη παρακαταθήκη για την πορεία του Έθνους στο μέλλον. Έχει χρέος να εργαστεί για την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όχι μόνο για να υποχρεωθεί η Τουρκία σε δημόσια συγγνώμη αλλά και  για να λάβει επιτέλους ο ποντιακός ελληνισμός την πολυπόθητη δικαίωση.
Το τουρκικό κράτος ουδέποτε αναγνώρισε τα εγκλήματα που διέπραξε κατά των Ελλήνων του Πόντου. Ωστόσο η ιστορία δεν δύναται να ξαναγραφεί. Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα πραγματικό γεγονός που καμία τουρκική προπαγάνδα και καμία γεωπολιτική στρατηγική δεν μπορεί να αναιρέσει. Ελπίζουμε όλοι ότι η αναγνώρισή της από την Κύπρο, την Αυστραλία και τη Σουηδία είναι μόνο η αρχή.

       
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2010 11:44