Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 11:39

« Η ΕΝΩΣΗ »: «ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Η κυβέρνηση ξαναχτύπησε !!!! Αυτή την φορά επιχειρούν να βάλουν βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου κοινωνικού συστήματος.

Απροκάλυπτα και δίχως ντροπή παραγράφουν εν μια νυκτί κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιώντας τους συμμάχους τους μεγαλοδημοσιογράφους και καναλάρχες μέσω των γνωστής μεθόδου « ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ», εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση   στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Μέσα σε κλειστά δωμάτια σκοτεινά μυαλά απεργάζονται γκεμπελίστικες μεθόδους για να το παρουσιάσουν ως ένα πολύ καλό νομοσχέδιο το οποίο δεν πειράζει σχεδόν κανένα.

Μέσω του νομοσχέδιου που η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή για να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους , ο εργαζόμενος θα μπορεί να βγει στην σύνταξη όποτε θέλει ,εφόσον φυσικά συμπληρώσει τα 40 χρόνια εργασίας.!!!!

Ξεχάστε δηλαδή την 35ετία η την 37ετία.

Και για να μας χρυσώσουν το χάπι εισηγούνται ως φιλεύσπλαχνοι που είναι μια νέα εθνική σύνταξη που την ονομάζουν βασική και η οποία θα πλησιάζει το ιλιγγιώδες ποσό των 360 ευρώ τον μήνα για όλους όσους είναι άνω των 65 ετών.

Η χρηματοδότησή της θα διαμορφώνεται με πολιτική απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης και πάντα σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας.

 Επομένως   παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, ούτε αυτή η προνομιακή σύνταξη των 360 ευρώ, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.!!!!!!

Επιπρόσθετα το νομοσχέδιο εισηγείται την καταβολή και ανταποδοτικής σύνταξης- σπάνε την σύνταξη σε δύο τμήματα βασική και ανταποδοτική - η οποία θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασιακού βίου.

 Με απλά μαθηματικά ακόμη και με 40 χρόνια δουλειάς οδηγεί σε μείωση σε σχέση με τις σημερινές κατά 30% έως και 40%.!!!!!!!

Και επειδή ένας άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρείται προοδευτικός αν δεν είναι φεμινιστής, φρόντισαν να το πετύχουν στην πράξη, εξισώνοντας τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.

Η αναπροσαρμογή αυτή θα αρχίσει να ισχύει από το 2011.

Και αν κάποιος εργαζόμενος σκεφτεί ότι αυτόν δεν τον ακουμπά το νέο νομοσχέδιο επειδή ανήκει στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, μάλλον απατάται αφού επέρχεται δραστική περικοπή και σε αυτά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα συγχωνευτούν για να  γίνουν τρία.

Και επειδή θέλησαν να είναι δίκαιοι χτύπησαν και τους προνομιούχους συνταξιούχους.

Μπαίνει λοιπόν πλαφόν σε όλες τις συντάξεις και από 1/8/2010 καθιερώνεται ΝΕΟ ΛΑΦΚΑ για όσους παίρνουνε σύνταξη πάνω από 1400 ευρώ.

Συναδέλφισσες –οι

Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επιδιώκεται να χτυπηθεί ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος , ο άνθρωπος της εργασίας και του μόχθου.

Ξεθεμελιώνεται καθολικά ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.

Το νέο νομοσχέδιο μας αφορά όλους, αφορά όλα τα ταμεία και όλους τους εργαζόμενους είτε αυτοί ανήκουν στο Δημόσιο είτε αυτοί ανήκουν στον Ιδιωτικό τομέα και φυσικά τους συνταξιούχους.

Αυτή η ώρα είναι η ώρα ευθύνης για τα συνδικαλιστικό κίνημα.

Πρέπει οι ηγεσίες του να φανούν αντάξιες της ιστορίας και των αγώνων  και να απεμπλακούν από τα γρανάζια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 Να συσπειρωθούν και να αντισταθούν στις κυβερνητικές πολιτικές προκειμένου να περισώσουμε ότι απέμεινε από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι , οι άνεργοι θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, ΟΧΙ στην μετατροπή της δουλειάς σε δουλεία.

Δεν υπάρχουν όροι όταν πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια .

Μοναδική μας επιλογή σε αυτή την άνευ ορίων σκληρή επίθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δράσης του εργατικού κινήματος.

Η επιλογή της ΓΕΝΟΠ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και αντιδρούμε στις αποτυχημένες πολιτικές που υποβαθμίζουν το κύρος της χώρας , αυξάνουν την ανεργία , συντελούν στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ ,

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 11:41