Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 13:32

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Από κατοίκους της οδού Μητροπολίτου Φωτίου λάβαμε μια καταγγελία που αφορά την αυθαίρετη κατάληψη και υποβάθμιση ενός χώρου πρασίνου της γειτονιάς τους. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στην οδό Μητροπολίτου Φωτίου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, αποφάσισε να μετατρέψει το παρτέρι του πεζοδρομίου σε .. αυλή του μαγαζιού του. Για το λόγο αυτό ανέθεσε σε ιδιωτικό συνεργείο την καταστροφή των τριανταφυλλιών και των άλλων φυτών, το ξήλωμα του γκαζόν και την αντικατάσταση από ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ χόρτο.Ο στόχος του μαγαζάτορα ήταν να βάλει τραπεζοκαθίσματα όχι μόνο στο πεζοδρόμιο, αλλά και στο -περιφραγμένο– παρτέρι, που αποτελεί ελεύθερο δημοτικό χώρο πρασίνου.

Η παραπάνω ενέργεια δείχνει την περιφρόνηση των νόμων, την απαξίωση και την «ιδιωτικοποίηση» των ελεύθερων χώρων, καθώς και την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες της γειτονιάς.

Οι κάτοικοι της οδού Μ. Φωτίου με την άμεση κινητοποίηση τους και τις καταγγελίες προς τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία και Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Κοζάνης) ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ τη συνέχιση των παράνομων εργασιών.

Επισημαίνουμε ότι και άλλοι χώροι της συγκεκριμένης περιοχής δοκιμάζονται από παρόμοιες αυθαίρετες καταλήψεις. Συγκεκριμένα η πλατεία Κονταρή, μπροστά από τη Μητρόπολη, έχει καταντήσει πάρκινγκ για τους θαμώνες άλλης παρακείμενης καφετέριας.

Οι κάτοικοι της Μ. Φωτίου ζητούν την αποφασιστική παρέμβαση του δήμου, την επαναφύτευση των τριανταφυλλιών και την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων. Και τελειώνουν την καταγγελία τους ως εξής «Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του χώρου που ζούμε».

Προφανώς συμφωνούμε και προσυπογράφουμε
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 13:35