Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 07:34

Το ΠΑΜΕ λέει οχι στην ιδιωτικοποίηση των ΚΤΕΟ

pame

Με ανακοινωσή του το ΠΑΜΕ καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

Στην ιδιωτικοποίηση της μιας υπηρεσίας μετά την άλλη προχωράει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για να παραδώσει στην πλουτοκρατία νέους τομείς κερδοφορίας και να ενισχύσει άλλους.


Για αυτό εξήγγειλε και το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ. Η εξαγγελία αυτή αποτελεί συνέχεια της χρόνιας και σκόπιμης από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις υποβάθμισή τους, της φιλομονοπωλιακής τιμολογιακής πολιτικής και της αντιμετώπισης της οδικής ασφάλειας στα πλαίσια της φορομπηχτικής πολιτικής.
Χρόνια τώρα κυβερνήσεις, νομάρχες και περιφερειάρχες δεν προχωρούσαν στις αναγκαίες ενέργειες εκσυγχρονισμού και διαπίστευσής τους, ενίσχυαν με τη στάση τους τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια.
Λένε ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με την «επιχειρηματική δραστηριότητα» του κράτους, γιατί θέλουν να ενισχύσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να δώσουν περισσότερη δουλειά στις «αλυσίδες» του χώρου.
Έτσι υλοποιούν το «μικρό και ευέλικτο κράτος» που εδώ και χρόνια οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις εξήγγειλαν, έτσι περιορίζουν σήμερα το δημοσιονομικό έλλειμμα οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Ιδιωτικοποιούν, καταργούν δ/νσεις και τμήματα, απολύουν, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μην θαρρείτε ότι δεν σας αφορά επειδή δεν κλείνει η δικιά σας υπηρεσία...
Ο περιορισμός του δημόσιου τομέα και οι απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας, στην οποία υπακούουν πιστά οι περιφερειάρχες. Θέλουν να δουλεύουμε με 400 ευρώ, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισοάνεργοι, μισοεργαζόμενοι... Αν δεν ξεμπερδεύουμε μαζί τους, θα υλοποιήσουν όλα τους τα σχέδια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 07:40