Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 09:13

Ψηφισμα της Εργατικής Λαϊκής Σεισπείρωσης

 

Εμείς οι άνεργοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 8/3/2012 στην ανοιχτή Συνέλευση της ΕΛΑΣΥ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης διαπιστώνουμε πως:

Από τα τέλη του Φλεβάρη και μέχρι σήμερα μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης οι πολιτικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες, το νέο μνημόνιο συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων. Με καταιγιστικούς ρυθμούς το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας προχωρά στην ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων που κυριολεκτικά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

Το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα, όταν στο όνομα των ανέργων και της ανεργίας περικόπτει το επίδομα ανεργίας, συνθλίβει μισθούς και συντάξεις, καταστρέφει το μέλλον της νεολαίας, βυθίζει στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, αφήνοντας άθικτα τα κρατικοδίαιτα συντεχνιακά αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα γιατί ξέρουν πολύ καλά πως αυτό που στοχεύουν δεν είναι η «σωτηρία της χώρας» και η «ανάπτυξη», όπως παπαγαλίζουν καθημερινά οι δοσίλογοι που παριστάνουν τους σωτήρες και τα τσιράκια τους στα μέσα ενημέρωσης. Επιδιώκουν το βάθεμα της κρίσης και της ύφεσης μέσα από την ανελέητη λεηλασία και εξαθλίωση της εργασίας και την εργασιακή ζούγκλα που θεσμοθετούν, με μοναδικό στόχο το ελληνικό κεφάλαιο να αυξήσει τα ήδη αμύθητα κέρδη του και τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.
Όταν χρεοκοπήσουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, δημιουργώντας μια πραγματική κοινωνική έρημο, τότε και μόνον τότε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο θα επενδύσουν για ένα νέο κύκλο «ανάπτυξης» της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τότε ίσως διαθέσουν κάποια ψίχουλα -κι αυτά μετά από αγώνες- της «ανάπτυξης» των κερδών τους στα εξαθλιωμένα θύματά τους. Είναι κάτι που το λένε δημόσια έλληνες και ξένοι επιστήμονες που σέβονται στοιχειωδώς την επιστημοσύνη τους και όχι μόνο αριστεροί και κομμουνιστές.

Τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι γνωστά. Τη μάχη όμως δεν τη δίνεις με τα μέσα που θα ήθελες να έχεις αλλά με τα μέσα που διαθέτεις στη δοσμένη συγκυρία. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Δεν θα φύγουν μόνοι τους αν δεν τους διώξουμε εμείς. Κανένας δεν θα σωθεί μόνος του ή μόνο αυτός, ή η επιχείρηση και ο κλάδος που δουλεύουμε. Μόνο οι αγώνες που υπηρετούν τα συνολικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων όπως ο μακρόχρονος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών -που χαιρετίζουμε με σεβασμό, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας- μπορούν να νικήσουν και να δώσουν ώθηση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Για όλα αυτά δηλώνουμε, πως για το μέλλον των παιδιών μας, για τη δική μας ζωή, όλοι εμείς σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των προηγούμενων ανοιχτών συνελεύσεων αποφασίσαμε πως:

1. Η πολιτική ανυπακοή, η άρνηση πληρωμής και η κατάργηση του κεφαλικού φόρου είναι πράξη επιβίωσης για κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που πλήττεται βάναυσα από τη βάρβαρη ταξική πολιτική των μνημονίων. Να οργανωθούμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας στη φορολεηλασία και τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Κανένα σπίτι δίχως ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά. Απαντάμε με μαζική απειθαρχία, με την αποτροπή στις διακοπές και επανασυνδέσεις όπου γίνεται διακοπή.
2. Είναι ανάγκη με κάθε τρόπο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας για ένα ενεργό στην πράξη δίκτυο αλληλεγγύης, σε κάθε περιστατικό εργοδοτικής βίας, απλήρωτης εργασίας, απόλυσης και για κάθε ζήτημα που γεννάνε οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και μορφή, είναι ζήτημα επιβίωσης για όλους μας.
3. Να ανατραπεί, να καταργηθεί η νέα βάρβαρη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια.
4. Ανατροπή τώρα του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΤΡΟΪΚΑ, ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
5. Αποδέσμευση από ΕΕ – ΕΥΡΩ. Κοινωνικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.
6. Άρνηση – μονομερής διαγραφή του χρέους.
7. Να πάρουν πίσω τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
8. Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους απολυμένους, τη νεολαία σ' ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου του αστικού μπλοκ εξουσίας, της ΕΕ και του Ευρώ, χωρίς συντεχνιασμούς, με ξεκάθαρους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στόχους, να δυναμώσουν το ταξικό μέτωπο πάλης. Στο μαύρο μέτωπο της άρχουσας αστικής τάξης και του κεφαλαίου να αντιτάξουμε τη δική μας εργατική λαϊκή συσπείρωση.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 09:15