Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 00:13

Συγκέντρωση και πορεία στην Νεάπολη κοζάνης για το στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών

Την πορεία διοργανώνουν πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα πολιτών της περιοχής. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκφράζουμε τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη αντίρρησή μας στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Νεάπολη. Ο αγώνας μας ενάντια στην ίδρυση Κέντρου Κράτησης παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, στη Νεάπολη Κοζάνης, στρέφεται κατά των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας.

Μιας κεντρικής εξουσίας που με τη χρόνια αδιαφορία της για το Βόιο, για τη Νεάπολη και γενικά για την περιοχή μας, μας οδήγησε σε πραγματικό αδιέξοδο.
Μια κεντρική εξουσία που αρνείται να γίνει συνομιλητής των θεσμικών οργάνων. Μια Κεντρική Εξουσία που αποφάσισε να «καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας» και να αποδιοργανώσει την μικρή και ήρεμη κοινωνία του Βοΐου.

Αυτή η κεντρική εξουσία αποφάσισε, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς καμία οργάνωση, αποσπασματικά και εσπευσμένα, να ιδρύσει Κέντρο Κράτησης στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης , χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και υγιεινή, στοιβάζοντας απλώς ανθρώπινες ψυχές.

Σ' αυτή την πολιτική η κοινωνία της Νεάπολης, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των κατοίκων της Περιοχής μας αλλά και των μεταναστών.
Δεν διαπραγματευόμαστε και φωνάζουμε ΟΧΙ στην ίδρυση αυτού του Κέντρου που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον τόπο μας.

Όλοι μαζί στην πορεία - διαμαρτυρία, αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.00 π.μ , με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Γεωργίου και τελικό προορισμό το στρατόπεδο «ΠΟΡΤΗ», γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε το έγκλημα που διενεργείται στον τόπο μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 00:17