Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 12:48

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Επιστολή – παρέμβαση έστειλε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, στις 25-5-2010, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τους κερασοπαραγωγούς Αμυγδαλιών Γρεβενών, προς την Διοίκηση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την καταγραφή των ζημιών και την γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Γρεβενών τονίζει πως η καταστροφή της παραγωγής από την κακοκαιρία σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική συγκυρία και το υψηλό κόστος ζωής που συνεπάγεται, δημιουργεί πρόβλημα κυριολεκτικά επιβίωσης στους κερασοπαραγωγούς, ώστε να είναι απαραίτητη η άμεση καταβολή αποζημιώσεων.
 
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
 
Κύριοι,

Ενημερώθηκα σήμερα από τους Κερασοπαραγωγούς του Τ.Δ. Αμυγδαλιών του Δήμου Γρεβενών, για το γεγονός της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής τους (αγγίζει 90%) από τις πρόσφατες κατακλυσμιαίες βροχές και χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν την περιοχή. Αν σε αυτή την καταστροφή προσθέσει κανείς και την μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας του εναπομείναντος 10%, καταλαβαίνετε πολύ καλά, πως η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική.
Στην περιοχή των Αμυγδαλιών παράγονται ετησίως πάνω από 300 τόνους καταπληκτικής ποιότητας Κεράσια, που προσφέρουν στους κερασοπαραγωγούς κάποιο ικανοποιητικό εισόδημα.
Το γεγονός της περιγραφείσας καταστροφής σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία που διάγουμε και το υψηλό κόστος ζωής που συνεπάγεται, δημιουργεί δυστυχώς τεράστιο πρόβλημα, πρόβλημα κυριολεκτικά επιβίωσης στους κερασοπαραγούς.

Μετά τα παραπάνω, σας ζητώ να αναλάβετε άμεσα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στις κερασοκαλλιέργειες στην περιοχή των Αμυγδαλιών και την καταβολή αποζημίωσης, το συντομότερο δυνατό στους πληγέντες παραγωγούς. Με την βεβαιότητα της άμεσης ανταπόκρισης στην προτροπή μου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 12:50