Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:17

Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

altΜία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2010, στον Δημοτικό Κήπο, από μαθητές δημοτικών σχολείων της Κοζάνης, που συμμετείχαν σε προγράμματα αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Άβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης. 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης και της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, με τη συμμετοχή του Διευθυντή Ά βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, κ. Νίκου Φροντιστή και του υπευθύνου υγείας κ. Αντώνη Γρηγοριάδη, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα και την ανάπτυξη μιας φιλικής προς το περιβάλλον στάσης ζωής. Οι μαθητές του 1ου, 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, παρουσίασαν δρώμενα με παιγνιώδη μορφή στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, δήλωσε πως « η πραγματοποίηση περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών παρουσιάσεων για παιδιά, καθώς και δράσεων ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού για θέματα προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι δράσεις στις οποίες ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπορεί εδώ και χρόνια, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μάλιστα, ο δήμος πρόσφατα επιβραβεύτηκε για το έργο του, με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, που απονεμήθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY για το Πρόγραμμα «Γιορτή Ανακύκλωσης 2009 ».

Οι προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής,  συνεχίζονται με την διοργάνωση της «Γιορτής Ανακύκλωσης», την Κυριακή 13 Ιουνίου 2009, στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Κήπο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς, συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, ενημερώσεις και θεατρικές παραστάσεις με θέμα την Ανακύκλωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:34