Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

« Ψεύδεται, όπως αναπνέει».

Το λέει ο Α. Λοβέρδος για τον Τσίπρα. Προσοχή: όχι ο Τσίπρας για τον Λοβέρδο.

Πριν από τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος έλεγε ότι στόχος του είναι η τελική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

 εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 29/10-10-2018, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας,

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κοζάνης Λαζάρου Μαλούτα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

Εντυπωσιακά ευρήματα που «μαρτυρούν τον πλούτο, την αριστοκρατική καταγωγή, τον ηρωικό χαρακτήρα και τον ηγετικό ρόλο κάποιων οικογενειών της μακεδονικής αριστοκρατίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή της αρχαίας Λύγκου κατά το 2ο μισό του 6ου π.Χ. αι.», είδαν το φως κατά τη σωστική ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Αχλάδας Φλώρινας.

Παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2019, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη του προ – Καποδιστριακού Ο.Τ.Α Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης Π.Ε. Κοζάνης, συμπληρωμένου με τις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. 5α και 5β του άρθρου 3 του Ν. 998/1979.

Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

   Εκτός από τα «κουφάρια» των ανενεργών εγκαταστάσεων των Σταθμών Παραγωγής και το «γκρι» (επί το πλείστον) μη αποκατεστημένου τοπίου των ορυχείων λιγνίτη της περιοχής μας, η βιομηχανική αυτή δραστηριότητα για επτά και πλέον δεκαετίες, μας κληροδότησε συγκριτικά με άλλες περιοχές και πλεονεκτήματα. Σε κάποια από αυτά θέλω να αναφερθώ πιστεύοντας ότι θα αξιοποιηθούν στον χρόνο μετάβασης της περιοχής μας, στην καθαρή ενέργεια.

1 Αναπόφευκτα το ενεργειακό κέντρο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Φλώρινας με τις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες προχωρημένης τεχνολογίας χαμηλών ρύπων, 5η Αγ. Δημητρίου – Πτολεμαΐδα 5 – Μελίτη 1 θα εξακολουθούν να αποτελούν τις μονάδες βάσης του συστήματος που θα διασφαλίζουν την εθνική επάρκεια Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε) και θα επιβεβαιώνουν τον σοβαρό ρόλο της ΔΕΗ ως «τελευταίο καταφύγιο» για την παροχή Η/Ε. Μαζί με την πλήρη εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας που μπορούν να μας δώσουν, θα συμβάλουν αποφασιστικά στο να μεταβάλουν κι άλλο (αφού έκλεισαν οι παλιές ρυπογόνες) την περιοχή μας σε περιοχή χαμηλών ρύπων.

2 α) Αξιοποίηση των μεγάλων διαθέσιμων εκτάσεων  των εγκαταλειμμένων ορυχείων, με την εγκατάσταση μεγάλης ισχύος Φ/Β μονάδας καθώς και του διαθέσιμου δικτύου μεταφοράς υψηλής τάσης  (Υ/Τ) στα μεγάλα αστικά κέντρα. β) Παροχή αδειών Φ/Β στέγης με ειδικά κίνητρα (λ.χ. χρηματοδότηση της εγκατάστασης) επίσης για την εκμετάλλευση της υπαρκτής δυνατότητας μεταφοράς της ηλεκτρικής γραμμής Υ/Τ στα αστικά κέντρα.

3 Τουριστική αξιοποίηση Σταθμών Παραγωγής και Ορυχείων που ολοκλήρωσαν τον κύκλο εργασιών τους  στην παραγωγή Η/Ε. Δυνατότητα επίσκεψης με συρμούς μεταφοράς και βάση την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας-Κοζάνης.  Οδική επίσκεψη των εγκαταλειμμένων χώρων.  Κατασκευή Μουσείου αρχαιολογικών ευρημάτων από τις λιγνιτικές ανασκαφές και καταγραφή της ιστορίας & προσφοράς του λιγνίτη στον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας.

4 Εκπαιδευτική αξιοποίηση των Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων. Σύνδεση με την επιστημονική εκπαίδευση των σπουδαστών Πολυτεχνείου, αρχής γενομένης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την παροχή βιωματικής εκπαίδευσης. Τα πολύ μεγάλης κλίμακας Μηχανουργεία, Ηλεκτροτεχνεία, Χημεία κλπ μπορούν να αντικαταστήσουν τα μικρά σε μέγεθος εργαστήρια των πολυτεχνικών σχολών και να αποτελέσουν πολύτιμο μέρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, για όλους  τους φοιτητές.

5 Δημιουργία νέων ερευνητικών κέντρων και ενίσχυση του υπάρχοντος στην Πτολεμαΐδα , για την έρευνα και την εξέλιξη σε νέες μορφές ενέργειας, όπως η παραγωγή Η/Ε από Υδρογόνο κ.α.

   Είναι τα ελάχιστα σε μια παρέμβαση που στηρίζεται στην εμπειρική γνώση ετών, μπρος στο άγχος της διαπίστωσης σοβαρών απουσιών  (αρχικά) συμμετοχής στο συνέδριο, φορέων και εισηγητών τους …..

Μικρή ΔΕΗ στην αρχή ,θυγατρικές μετά προς πώληση και τελικά οδεύουμε σε βίαια απολιγνιτοποίηση με το χειρότερο για τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής σενάριο. Η πλειοψηφία της Δ.Μακεδονίας παρακολουθεί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον υπουργό και τον υφυπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  κκ Κωστή Χατζηδάκη και Γεράσιμο Θωμά , αντίστοιχα.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος ρίχνει αυλαία στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι και σας προσκαλεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση της νέας γενιάς ντόπιων μουσικών δημιουργών της τζαζ με τη γενιά

Σελίδα 1 από 3125