Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

«H αλλαγή του κλίματος αλλάζει όλα τα δεδομένα. Πρέπει να αναλάβουμε άμεση και αποτελεσματική δράση. Πρέπει να κάνουμε το κλίμα βιώσιμο για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Μετόχι Βελβεντου. Από εκεί ακολουθώντας το ιστορικό μονοπάτι θα κινηθούμε προς το χωριό Καταφύγι, μέσω Ε4.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER Γρηγόρης Τσιούμαρης,

Απο το δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για 1000 περίπου εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε Εφορείες Αρχαιοτήτων πανελλαδικά, οι οποίοι έχουν προσληφθεί

την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 16:00, στον όμορφο και ασφαλή χώρο του Πάρκου των Ηπειρωτών σε μια ημέρα δράσης και χαράς για μικρούς και μεγάλους.

 

Αίτημα για να του δοθεί η Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που αφορά στην Μετάβαση στην Μεταλιγνιτική εποχή, κατέθεσε ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ, ενόψει και της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η μελέτη αυτή ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Παγκόσμια Τράπεζα και με την ολοκλήρωσή της παραδόθηκε στην Ομάδα του κ. Μουσουρούλη, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό MASTER PLAN από την Συντονιστική Επιτροπή για την μετάβαση με την συνδρομή και της κοινοπραξίας διεθνών συμβούλων (Boston Consulting Group και Grant Thornton).

Καθώς το τελικό MASTER PLAN δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών λόγω των αντικρουόμενων στοιχείων και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται σημαντικά θέματα όπως το χρονοδιάγραμμα, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η δραματική πτώση του ΑΕΠ, η τεκμηρίωση των επενδύσεων, αλλά και το χρηματοδοτικό σχήμα όπως αυτό περιγράφεται, θεωρείται απαραίτητη η μελέτη των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας που χρηματοδοτήθηκε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ~500.000€

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ

Ερώτηση βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης & Πτολεμαΐδας

Συνάντηση «γνωριμίας και ενημέρωσης» , για τα θέματα Ενέργειας, είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Την αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτελούσαν η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και οι νέοι επικεφαλείς του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κ.Ο. , Βουλευτές,  Σωκράτης Φάμελλος (Τομεάρχης) και Θεοπίστη Πέρκα (Αναπληρώτρια).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκαν στα σημαντικά ζητήματα του τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Ομίλου ΔΕΗ ειδικότερα, καθώς και στις τάσεις που διαμορφώνονται για τα ενεργειακά θέματα αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης και την απογοήτευσή τους για το «Master Plan» που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημάνθηκαν οι αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων , τόσο για την Εθνική Οικονομία όσο και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας που θα πληγούν άμεσα. Επίσης, τονίστηκε η ξεκάθαρη αντίθεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του μεγαλύτερου βιομηχανικού Ομίλου της χώρας μας.

Τα στελέχη του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης πρότειναν τον ορισμό μιας νέας συνάντησης (και με ευρύτερη σύνθεση) με στόχο έναν παραγωγικό διάλογο για τα προβλήματα , τις νέες συνθήκες αλλά και τις προκλήσεις του Τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας που επηρεάζουν, όχι μόνον τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και τα εκατομμύρια των καταναλωτών.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων

Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ αλληλέγγυα στους  

Σελίδα 1 από 3305