Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 15:00

"Καμπανάκι" για τον ιό της γρίπης

H1N1_MΣε έξαρση η νόσος προειδοποιούν οι επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιό της γρίπης, που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, κρούει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι και χθες καταγράφηκαν 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, που νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από τα οποία τα 15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι. Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009 και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη. Η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και οι επιστήμονες αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων.

Μέτρα προφύλαξης Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.

Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση.

Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: www.lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 15:04