Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 13:38

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ στο επίκεντρο Διεθνούς Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη

Η επίπτωση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, η ψυχική υγεία και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι γνωστικές και συμπεριφορικές εκδηλώσεις στις νευρολογικές νόσους,

θέματα σεξουαλικότητας αλλά και η απάντηση της Ψυχιατρικής στην οικονομική κρίση είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου, με τίτλο: "6ο Διεθνές Συνέδριο για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά".

To Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 έως και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στο "The Met Hotel", στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά και το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19.00.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στη Ψυχιατρική και τη Νευρολογία, η συσχέτιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τον εγκέφαλο, καθώς και η διερεύνηση της ψυχοπαθολογίας και των σύγχρονων ταξινομικών συστημάτων. Στο Συνέδριο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην οικονομική κρίση και τη ψυχική υγεία. Γι αυτό το λόγο θα υπάρχουν ειδικές συνεδρίες, πάνω σ' αυτό το θέμα, με ομιλητές από διάφορες χώρες και κυρίως από χώρες που υφίστανται οικονομική κρίση.

Στις διαλέξεις και συζητήσεις προεδρεύουν και συμμετέχουν γνωστοί επιστήμονες και ειδικοί. Στην πρωινή συνεδρία της 7/2, οι Καθηγητές Γ. Χριστοδούλου, Χ. Ιεροδιακόνου, Ν. Χριστοδούλου και οι D. Lecic-Tosevski, M. Kulygina, P. Gokalp και V Krasnov συζητούν για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην Αν. Ευρώπη και στα Βαλκάνια, ενώ οι Καθηγητές Ι. Γκιουζέπας και Ι. Νηματούδης εξετάζουν τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Στην απογευματινή συνεδρία της 7/2, ο Καθηγητής Οικονομικών Κ. Λαπαβίτσας από το Λονδίνο, οι Καθηγητές Ι. Νηματούδης, Σ. Στυλιανίδης, Ι. Σακέλλης, ο A. Barbato από την Ιταλία, ο R. Guinea από την Ισπανία, ο M. Xavier από την Πορτογαλία, ο Ν. Κανάκης από τους «Ιατρούς του Κόσμου» και ο Δημοσιογράφος Σ. Κούλογλου προσεγγίζουν πολύπλευρα το θέμα.

Επειδή η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην κοινωνία και στη ψυχική υγεία δεν περιορίζεται στο χώρο της ψυχιατρικής αλλά εμφανίζει ευρύτερο ενδιαφέρον, οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να καταβάλει κόστος συμμετοχής.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 14:03