Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 08:42

Πρωτοποριακή Τεχνική από την Οφθαλμολογική Κλινική του ΓΝ Παπανικολάου

Οι πρωτοποριακές τεχνικές της οφθαλμοχειρουργικής που εφαρμόζονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΓΝ Παπανικολάου, έχουν αυξήσει τον όγκο των χειρουργικών πράξεων.

Το τελευταίο διάστημα 1300 χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Θάνου Νικολακόπουλου.
"Εφαρμόζουμε καινοτόμο μέθοδο της οφθαλμοχειρουργικής από το 2004 μέχρι σήμερα και ήδη είμαστε σε θέση αυτή τη γνώση να τη μεταφέρουμε παντού" λέει ο Διευθυντής της Κλινικής του ΕΣΥ με αφορμή το 4ο Εργαστήριο Εκμάθησης Οφθαλμολογικών χεριουργικών ατραυματικών τεχνικών που διεξάγεται από τις 16 -21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Electra Palace. Εκεί, για τις ανάγκες των ...μαθητών που θα είναι 60 οφθαλμίατροι απ όλο τον κόσμο θα στηθούν 15 συνολικά χειρουργικές τράπεζες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται , ώστε να γίνει προσομοίωση στις εξελιγμένες τεχνικές λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων.
«Η οφθαλμολογική κλινική του ΓΝ Παπανικολάου που διοργανώνει το Εργαστήριο, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εφάρμοσε τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα οφθαλμολογικής κλινικής αμφιβληστροειδούς , με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να θεωρείται τα τελευταία χρόνια ένα από τα τρία Πανευρωπαϊκά Κέντρα Διδασκαλίας Τεχνολογικών Επιτευγμάτων στον τομέα», δηλώνει ο Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝ Παπανικολάου, Αθανάσιος Νικολακόπουλος.
Οι πρωτοποριακές τεχνικές της βιτρεκτομής (υαλοειδεκτομής) αποτελούν είδος χειρουργικής επέμβασης για τη θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστοειδούς και του υαλοειδούς με τη χρήση τραυματικών μεθόδων ελάχιστης τομής, όπως σε αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς, επιπλοκές χειρουργικής καταρράκτη, ωχράς κηλίδας αλλά και επιπλοκές διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.
«Η Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Οφθαλμολογικών Χειρουργικών Τεχνικών, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με την αύξηση του αριθμού των χειρουργείων στην κλινική του ΓΝ Παπανικολάου, όσο και με τη διεθνή συμμετοχή στο Εργαστήριο που διοργανώνουμε. Η συνεργασία με τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές κλινικές της Λωζάνης και του Μιλάνο , αλλά και η συμμετοχή οφθαλμιάτρων από το εξωτερικό για το φετεινό μας πρόγραμμα, αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσης οι γιατροί των νοσοκομείων που αυτενεργούν μπορούν να κάνουν πολλά και ν αποδείξουν την υψηλή ποιότητα της επιστήμης τους» εξήγησε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του Εργαστηρίου Αθανάσιος Νικολακόπουλος

Ιστοσελίδα: www.tvrs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 08:44