Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:26

Διαφωνεί ο Iατρικός Σύλλογος Κοζάνης για το ''εντέλλεσθε'' στους γιατρούς του νοσοκομείου Κοζάνης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 27-3-2015 με αποκλειστικό θέμα την κάλυψη των εφημεριακών

αναγκών των Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης από Γενικούς Ιατρούς και Αγροτικούς Ιατρούς.
Το θέμα προέκυψε κατόπιν απόφασης της Διοίκησης των Νοσοκομείων για μετακίνηση των ανωτέρω Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία.
Ο Ι.Σ.Κ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα της μετακίνησης των Ιατρών αυτών.
H γνωστή τακτική του «εντέλλεσθε» της κάθε Διοίκησης καθιστά αιχμάλωτο τον γιατρό και τον υποχρεώνει σε αντιποίηση ιδιότητας αφού τον καλεί να εκτελέσει καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων, γεγονός που αντιβαίνει στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και στο Νόμο.
Επίσης, λόγω του ότι για κάθε δυσάρεστο συμβάν εντός των Νοσοκομείων ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός, αυτό οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το «εντέλλεσθε» των Διοικήσεων, ενώ δεν έχει απολύτως καμία επίπτωση γι αυτές, καθιστά τον γιατρό όμηρο πιθανών ποινικών ευθυνών και σίγουρα συνειδησιακών ενοχών.
Επειδή οι παραπάνω ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστα συμβάντα , ο Ι.Σ.Κ. εντός του πλαισίου της αρμοδιότητάς του «περί προαγωγής της Δημόσιας Υγείας» αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει και παράλληλα να κινητοποιήσει κάθε αρμόδιο όργανο ώστε να προβεί στην άμεση πρόσληψη ιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες στο χώρο των δομών της Δημόσιας Υγείας που είναι διαρκείς και πάγιες.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χαράλαμπος Τσεβεκίδης Ελευθέριος Τσαρίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 16:31