Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 18:21

Σε επίσχεση εργασίας απο την Παρασκευή οι Ειδικευόμενοι Ιατροί στο Μαμάτσειο νοσοκομείο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 05-05-2015 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 'ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ'
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του νομού Κοζάνης.
Την Παρασκευή 8/5/2015 ξεκινά η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών

του νοσοκομείου με καθολική αποχή από το πρωινό ωράριο εργασίας(τακτικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία και προγραμματισμένα ραντεβού) σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης των ειδικευομένων του Γ.Ν. Κοζάνης στις 5/5/2015, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Να σημειωθεί ότι η εφημέρευση των ειδικευομένων ιατρών θα συνεχιστεί κανονικά έως και 27 Μαΐου -ημερομηνία της επόμενης τακτικής μισθοδοσίας- οπότε και ελπίζουμε στην καταβολή των δεδουλευμένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει χώρα νέα συνέλευση με σκοπό την πλήρη αποχή από το εργασιακό ωράριο.
Συγκεκριμένα για το "Μαμάτσειο" νοσοκομείο, τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του στηρίζεται στην αυτοθυσία των ιατρών οι οποίοι πραγματοποιούν υπεράριθμες εφημερίες, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν πληρώνονται, αλλά και την υπερπροσπάθεια του υπόλοιπου προσωπικού (νοσηλευτικού και παραϊατρικού). Η διοίκηση φροντίζει να βρίσκει πρόσκαιρες λύσεις, μετακινώντας γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα ΚΥ και από το Π.Ε.Δ.Υ., ακόμα και αγροτικούς ιατρούς μπαλώνοντας κάθε είδους κενό, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία των ασθενών.
Κατά την επίσκεψη στις 27/4/2015 του Υπουργού και Υφυπουργού Υγείας και αφού γνωστοποιήσαμε τις διεκδικήσεις μας, δε λάβαμε καμιά διαβεβαίωση ή δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων, ούτε και κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή αυτών.
Τα απάνθρωπα ωράρια, οι μη αξιοπρεπείς και επισφαλείς συνθήκες εργασίας και η ελλιπής εκπαίδευση απαξιώνουν τους ειδικευόμενους ιατρούς και οδηγούν σε μία άνευ προηγουμένου μετανάστευση νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Το ΕΣΥ εγκαταλείπεται και απαξιώνεται, χωρίς πόρους, χωρίς επαρκείς υποδομές και εξοπλισμό, με δραματικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
Συνοπτικά:
• Εξαντλητικά και απάνθρωπα ωράρια εργασίας(24ωρες/48ωρες εφημερίες χωρίς ρεπό με αποτέλεσμα έως και 56 ώρες συνεχόμενης εργασίας)
• Επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών και δη των επειγόντων περιστατικών σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά.
• Ελάχιστα και πολλές φορές ακατάλληλα υλικά και αναλώσιμα λόγω μείωσης των διαθέσιμων οικονομικών πόρων για το νοσοκομείο μας.
• Εργαζόμαστε πολύ περισσότερες ώρες από ότι προβλέπεται, γεγονός για το οποίο η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με κίνδυνο καταβολής προστίμου περί τα 100εκατ.ευρώ,σε βαθμό εναντίωσης όχι μόνο στην υγεία μας αλλά προπαντός ενάντια στην ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών.

ΖΗΤΑΜΕ:
• Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, με σαφές χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης.
• Συγκεκριμένη δέσμευση για τακτική καταβολή των εφημεριών εφεξής.
• Διορισμός μόνιμου και επικουρικού προσωπικού,σύμφωνα με τις ανάγκες που θα δηλώσουν οι διευθυντές των κλινικών.
• Ανάπτυξη της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να δρουν επικουρικά στα Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία.
• Ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Κίνητρα για την αποφυγή της μετανάστευσης των νέων ιατρών.

Καλούμε τόσο τους ειδικευμένους ιατρούς όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και τον ιατρικό σύλλογο Κοζάνης και την Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ .να συμπορευτούν στον αγώνα μας.
Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών του νομού γιατί η λειτουργία στο νοσοκομείο Κοζάνης θα συνεχιστεί μόνο με το ελάχιστο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό τα πρωινά και όχι ''κανονικά''. Η συνέχιση της κανονικότητας θέτει πλέον σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η όποια ταλαιπωρία που θα υποστεί ο κόσμος από εδώ και στο εξής εναπόκειται στην ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που απαιτεί να συνεχίζουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι και μάλιστα σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας.
Καλούμε τους πολίτες να ταχθούν στο πλευρό μας σκεπτόμενοι την ευθύνη που ΟΛΟΙ έχουμε απέναντι στο μέλλον αυτής της χώρας αλλά κυρίως απέναντι στο μέλλον του τόπου μας. Οι πολίτες του νομού Κοζάνης αξίζουν να αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και ασφάλεια ως ασθενείς και για αυτό τον πολύ σημαντικό λόγο τους καλούμε να ταχθούνε στο πλευρό μας. Η υγεία είναι υπόθεση της ακαδημαικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αλλά ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΄΄ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ΄΄

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 18:30