Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 11:40

Σοβαρό πρόβλημα και στο Μποδοσάκειο. Αναστέλλει την εφημεριακή της λειτουργία η Χειρουργική κλινική (βιντεο)

Τα εγγραφα με τις εννέα αποσπάσεις Ιατρών στην Ψυχιατρική κλινική Τα εγγραφα με τις εννέα αποσπάσεις Ιατρών στην Ψυχιατρική κλινική

του Σπύρου Κουταβα

Μετά την Ψυχιατρική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου, πρόβλημα εντοπίζεται και στην Xειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Το πρωί ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Περιφέρειας Α. Αγγελόπουλος μιλώντας στο veto91fm αποκάλυψε ότι με έγγραφο της η κλινική και το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενημερώνει ότι ''η χειρουργική κλινική από σήμερα έως και τις 27 Μάιου αναστέλλει την λειτουργία των έκτακτων χειρουργείων λόγο έλλειψης Ιατρικού προσωπικού''. Στην ουσία η Χειρουργική κλινική στην οποία διευθυντής είναι ο γνωστός χειρουργός και αυτοδιοικητικός Ιορδάνης Ανδρεάδης αναστέλλει την εφημεριακή της λειτουργία και θα εξυπηρετεί μόνο τα τακτικά περιστατικά χειρουργείου και τα τακτικά ιατρεία. ''Ελπίζω ο Εισαγγελέας να μην στείλει τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον κ. Ανδρεάδη γατί δεν έχει γιατρούς η κλινική του'', σχολίασε δεικτικά ο κ. Α. Αγγελόπουλος.

Η Χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου με εμβέλεια σε όλη την δυτική Μακεδονία εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών και αυτό φαίνεται απο τα χειρουργεία που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση, δυστυχώς όμως εισέρχεται σε καθεστώς αδράνειας, γεγονός που θα έχει συνέπειες στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.   

Σε άλλο σημείο η ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών ιατρών δήλωσε ότι πολλές κλινικές είναι σε καθεστώς κατάρρευσης και ότι από τις προσλήψεις που έταξε ο κ. Κουρουπλης στην πρόσφατη επίσκεψη του προσλήφθηκε μόλις ένας παιδίατρος στο νοσοκομείο της Φλώρινας.

Ο κ. Αγγελόπουλος φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από την δραστηριότητα που έχει αναπτύξει εσχάτως η περιφέρεια για την υγεία τόσο με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη όσο και με τις παρεμβάσεις, δημόσιες επαφές με κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κινήσεις εντυπωσιασμού από τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιαννακιδη. ''Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, μόνο το υπουργείο και η πολιτική του ηγεσία μπορεί να δώσουν λύσεις και ουδείς άλλος'' σχολίασε με αυστηρό τόνο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους ενοίκους της ΖΕΠ 

Απόφαση της 3η ΔΥΠΕ με εννέα αποσπασεις ιατρών στο Μαμάτσειο
Με απόφαση της χθες η 3η ΔΥΠΕ που δημοσιεύθηκε στην διαύγεια μετακινεί έναν γιατρό από την Φλώρινα και οκτώ από την Θεσσαλονίκη στην Ψυχιατρική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και να μην διαταραχτεί η λειτουργία της κλινικής έως το τέλος του μήνα.

Το πρόβλημα της ψυχιατρικής
Όλα ξεκίνησαν όταν ο εισαγγελέας Κοζάνης έστειλε περιστατικό στο νοσοκομείο με την εντολή της περίθαλψης. Ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής ψυχίατρος κ. Γκόγκος είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες την αρμόδια εισαγγελική υπηρεσία ότι η κλινική θα κλείσει γατί δεν μπορεί να νοσηλεύσει περιστατικά λόγω έλλειψης γιατρών. Έτσι όταν έφτασε το περιστατικό ο διευθυντής αρνήθηκε την εισαγωγή του στην κλινική.
Μόλις ενημερώθηκε ο εισαγγελέας διέταξε τους αστυνομικούς να μεταφέρουν το διευθυντή και τον δεύτερο γιατρό της κλινικής στο γραφείο του. Εκεί ο εισαγγελέας ζήτησε να ανοίξει αμέσως η κλινική γιατί αλλιώς οι γιατροί θα συλληφθούν για απείθεια. Από την πλευρά ου ο διευθυντής της κλινικής αρνήθηκε να την ανοίξει ακόμη και με την απειλή της σύλληψης με την αιτιολογία ότι μπορεί να κινδυνεύσουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί από την λειτουργία αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τις εφημερίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 12:55