Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 21:17

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΠΝΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - "ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ" ΣΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ

altaltΕμφανίστηκε έξαλλος με τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας για το ευέλικτο νόμο στο τσιγάρο

- Ο κ. Λοβέρδος σχεδίαζε την επιβολή έξτρα φόρου για να μπορεί κάποιος να καπνίζει

-Πρόθεση του πρωθυπουργού οι αλλαγές στο νόμο να κάνουν πιο σκληρό το νόμο για το κάπνισμα

 

Άστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε στη Βουλή με τον υπουργό Υγείας με αφορμή τις προτάσεις για τροποποιήσεις στο νόμο περί καπνίσματος.

Ο κ. Παπανδρέου μπροστά στις προτάσεις του κ. Λοβέρδου για αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ, τα οποία ωστόσο θα πληρώνουν έναν έξτρα φόρο, φαίνεται να αντέδρασε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις προθέσεις του υπουργού και στην ουσία φέρεται να του είπε να τελειώνουν με αυτά τα τερτίπια και να επιβληθεί καθολική καπνοαπαγόρευση παντού.

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε πιο σκληρό νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος από αυτόν που είναι σε ισχύ, ενώ εμφανίστηκε και δυσαρεστημένος από τον υπουργό Υγείας, που στην ουσία σχεδίαζε να να επιτρέπεται το κάπνισμα με παραθυράκια στο νόμο και φυσικά με το αζημίωτο για το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Λοβέρδος στην πρόταση του προσπάθησε να περάσει την επιβολή φόρου στα μαγαζιά που σερβίρουν αλκοόλ, προκειμένου να μπορούν να καπνίζουν μέσα σε αυτά. 

Ο φόρος όλα δείχνουν ότι θα υπολογιζόταν με βάση τα τετραγωνικά και όχι με βάση το τζίρο του καταστήματος. Αντίθετα όπου θα υπήρχε φαγητό το κάπνισμα ... κομμένο!

Δηλαδή το κάπνισμα θα εξακολουθούσε να απαγορεύεται σε εστιατόρια, ταβέρνες και φαστφουντάδικα. Επίσης δεν θα επιτρεπόταν το κάπνισμα σε κινηματογράφους θέατρα ξενοδοχεία αλλά και στις αίθουσες παιχνιδιών.

πηγή: newsit.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 23:25