Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 15:32

Επιστολή της ΠΕΔ στο υπουργείο Υγείας, σφοδρή ενόχληση απο τον δήμο Κοζάνης για το Μποδοσακειο

H κρίσιμη κατάσταση του συστήματος υγείας στη Δυτική Μακεδονία

 Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση,

 

συζήτησε αναλυτικά την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η περιοχή στον τομέα της υγείας. Μετά από ολοκληρωμένη ενημέρωση των επιμέρους πτυχών των προβλημάτων από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας που προηγήθηκε, έγινε σε όλους κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.   

 

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, η πλήρης υπο-χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων της περιοχής, οι περιορισμοί προμήθειας αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με την δραματική αύξηση προσέλευσης ασθενών, δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία κύριε Υπουργέ ότι το σύστημα υγείας στην Περιφέρειά μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

 

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να προβείτε στη διασφάλιση άμεσων προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να μπορέσουν οι δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) της περιφέρειας να σταθούν στα πόδια τους. Ζητούμε επίσης το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας να προσλάβει περιφερειακό χαρακτήρα μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό.  

η επιστολή του δημαρχου Λ. Ιωαννίδη στον προεδρο της ΠΕΔ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

 

Αξιότιμε κύριε Βοσκόπουλε,

 

     με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την απόφαση να συζητηθεί το θέμα της υγείας στην περιοχή, και μάλιστα να ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτού, ενώ απουσίαζα σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα.

     Θεωρώ ότι η σοβαρότητα του θέματος επέβαλε την παρουσία όλων, και άρα την αναβολή της συνεδρίασης  της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016, εφόσον ήταν γνωστό ότι επρόκειτο να απουσιάσω. Την αναβολή της συνεδρίασης ζήτησα, εξάλλου, και τηλεφωνικά, ώστε να καταλήξουμε όλοι μαζί σε κοινές αποφάσεις.

     Μια σοβαρή διαδικασία προϋποθέτει συναινετικές διαδικασίες με βάση ένα συμφωνημένο από όλους σχέδιο. Οι μονομερείς αποφάσεις και η επιβολή τετελεσμένων, μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν.

    Εδώ και καιρό έχω εκφράσει, και με επιστολή μου προς τον Περιφερειάρχη, την διαφωνία μου, τόσο για την διαδικασία, όσο και για το περιεχόμενο του στρατηγικού σχεδιασμού που παρουσιάστηκε από μέρους της Περιφέρειας.  Έχω μάλιστα ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος, ώστε να καταλήξουμε σε ένα συμφωνημένο σχέδιο για τον νοσοκομειακό χάρτη στην περιοχή.

     Μετά από όλα αυτά, ζητώ να επαναληφθεί η συνεδρίαση, ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα.  Αναμένω απάντησή σας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης

 

Λευτέρης Ιωαννίδης

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Φλώρινας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 15:39