Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 11:14

Ολοσέλιδο αφιέρωμα της «Λα Ρεπούμπλικα» για την Yγεία στην Ελλάδα

newspaper-republika
Αφιερωμένο στην κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα είναι άρθρο που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα
Ο απεσταλμένος της εφημερίδας κάνει αναφορά στα μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί: «συνενώσεις νοσοκομείων, περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά, κυρίως, καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Η «Λα Ρεπούμπλικα», υπενθυμίζει ότι έρευνα της «Τransparency International» ..

αναφέρει ότι «ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα: το 2009 το 48,5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία έγινε ως επείγον περιστατικό. Προνόμιο όσων είχαν λαδώσει με τον δέοντα τρόπο τον όλο μηχανισμό».

Η ιταλική εφημερίδα δημοσιεύει τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Μανώλη Καλοκαιρινού, ο οποίος υπογραμμίζει «είμαστε επτά χιλιάδες γιατροί και φροντίζουμε πέντε εκατομμύρια ασθενείς, όχι σε νέες περικοπές».

Παραθέτει, όμως και την δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τον οποίο «διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ δεν χρησιμεύουν. Η Υγεία ήταν η μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας και έπρεπε να παρέμβουμε».

«Μετά από χρόνια αλαζονικής αντιμετώπισης μέσα στα νοσοκομεία, ο κόσμος δείχνει να είναι με το μέρος του Παπανδρέου», προσθέτει η «Λα Ρεπούμπλικα». Όσο για τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, ο απεσταλμένος της εφημερίδας, κάνει αναφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εκατόν πενήντα γιατρούς στην περιοχή του Κολωνακίου, στην Αθήνα και από τον οποίο προέκυψε ότι πάνω από το 50% δήλωνε ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ και το ένα τρίτο, δεν ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ.

«Η κυβέρνηση, τώρα, ανέβασε τον πήχη- ολοκληρώνει η ιταλική εφημερίδα, εγκρίνοντας την μεταρρύθμιση των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικοιύ Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε αμέσως ότι "αν ο Παπανδρέου δεν μας πληρώσει τα οφειλόμενα, από το τέλος του μήνα, στοπ στα φάρμακα"».

«Ο πόλεμος συνεχίζεται. Και το μόνο που μπορούν να ευχηθούν οι Έλληνες, είναι να διατηρηθούν σε υγεία» σημειώνει ο Ιταλός συντάκτης του άρθρου.

πηγη:medicalnews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 11:20