Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 12:38

Κοζάνη: Η Κοζάνη διαθέτει μια από τις καλύτερες υγειονομικές δομές για τους πρόσφυγες σε πανελλαδικό επίπεδο

Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ ΝΙΚΟς ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταυρος Γιαννακιδης Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ ΝΙΚΟς ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταυρος Γιαννακιδης

Αυτοψία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Λευκόβρυση Κοζάνης πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τους πρόσφυγες

διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Η επίσκεψη του κ. Παπαευσταθίου συνδυάζεται με την έναρξη πιλοτικά, της επιδημιολογικής επιτήρησης σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας προκειμένου να καταγραφεί το επιδημιολογικό προφίλ και τα υγειονομικά προβλήματα των προσφύγων.
Ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας από τον αντιπεριφερειάρχη υγείας και γιατρό Σταύρο Γιαννακίδη, ενημερώθηκε για την οργάνωση και λειτουργία του ιατρείου, τον τρόπο προμήθειας και διανομής φαρμακευτικού υλικού, και την υγειονομική φροντίδα των προσφύγων. Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ υποστήριξε ότι «ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων της Κοζάνης είναι νοικοκυρεμένος και διαθέτει μια από τις καλύτερες υγειονομικές δομές σε πανελλαδικό επίπεδο. Και αυτό –συνέχισε- είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας των φορέων της περιοχής».
Το ιατρείο του καταυλισμού λειτουργεί κατά κύριο λόγο από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης και την εκ περιτροπής παρουσία Γενικών γιατρών από την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Επίσης, νοσηλευτές στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας αλλά και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού καλύπτουν σε υγειονομικό επίπεδο την λειτουργία του ιατρείου. Από τα μέσα Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η φιλοξενία προσφύγων μέχρι σήμερα πέρασαν από την Κοζάνη 1400 πρόσφυγες, έγιναν 50 διακομιδές στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να γίνουν 17 εισαγωγές ασθενών όταν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας πραγματοποιούνται 30 διακομιδές μονο σε μια ημερα.  Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία περιστατικά νεφροπαθών προσφύγων και παιδιών με μεσογειακή αναιμία όπου έγιναν οι απαραίτητες μεταγγίσεις αίματος.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ παρ'ότι σε άλλες περιοχές όπως τον Κατσικά Ιωαννίνων πραγματοποιούνται τριάντα διακομιδές μόνο σε μια ημέρα, πρέπει να δούμε την επιβάρυνση απο τις προσφυγικές ροές που δέχονται οι δομές του νοσοκομείου Κοζάνης. Η περιοδεία του επικεφαλή του ΕΚΕΠΥ θα συνεχιστεί σΕ χώρους φιλοξενίας στην Πιερία, στην Βέροια, και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ Σ.ΚΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 12:48