Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 18:33

Κοζάνη: Την απόφαση του υπουργείου Υγείας για επίδομα θέσης στους Ιατρούς των «άγονων» αγροτικών ιατρείων της χώρας, ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης (βιντεο)

του Σπύρου Κουταβα

«Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ορισθεί όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης,  μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη με το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την επίσκεψη του  στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

λλά και στο  Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.  Ο Παύλος  Πολάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού των διοικήσεων σε αρκετές νοσοκομειακές μονάδες της χώρας» , καθότι το μέτρο της συγχώνευσης  των προηγούμενων κυβερνήσεων  δεν απέδωσε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.  

Στην δημόσια έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη ότι «για το καλό του πολίτη τα μαγαζιά που λειτουργούσαν στο χώρο της υγείας πρέπει να τελειώσουν» ο Παύλος Πολάκης απάντησε  ότι «στο σύντομο χρόνο που είμαστε στο υπουργείο τα’χουμε βάλει με πολλούς και ότι ήρθαμε  για να τελειώσουμε με την λειτουργία τους».   Αναφέρθηκε στις προηγούμενες διοικήσεις των νοσοκομείων , επισημαίνοντας ότι είχαν στήσει συστήματα διαπλοκής και με την διαχείριση των 2,2 δις € που αντιστοιχούσε στους προϋπολογισμούς τους,  και ήλεγχαν με αυτό τον τρόπο 500.000 ψηφοφόρους. 

Έκανε εκτενή αναφορά στις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία σ’όλη την προηγούμενη περίοδο και υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα με τις τοποθετήσεις 1000 επικουρικών ιατρών και τις τοποθετήσεις που αναμένονται σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί και άλλους που θα τρέξουν άμεσα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη και ότι το σύστημα θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος θα υπογράψει την απόφαση όπου οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια άγονα ιατρικά ιατρεία της χώρας  -που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στα νησιά και την ορεινή Ηπειρωτική Ελλάδα - θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια ευρώ το μήνα.  «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές».

Επανέλαβε και στις δύο ανοικτές συσκέψεις που έγιναν  τόσο στην Κοζάνη όσο και στην Πτολεμαΐδα ότι έχει δοθεί παράταση στην λήξη της σύμβασης 570 εργαζομένων διαφόρων ιδιοτήτων και 400 Ιατρών που εργάζονται τα τελευταία τρία χρόνια στα νοσοκομεία. Ο υπουργός παρότι παραδέχθηκε ότι παραβιάζονται θύρες στο νόμο Παυλόπουλου, αναρωτήθηκε όμως εάν μετά από τρία χρόνια δουλειάς οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φύγουν από την εργασία τους, και στην θέση τους να πάρουμε άλλους, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα  για το εργασιακό τους μέλλον. 

 Στη Πτολεμαΐδα ο Π. Πολάκης περιηγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και στις νέες πτέρυγες που κατασκευάζονται με χρήματα του ΕΣΠΑ, ενώ  το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ζήτησε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο να γίνει το νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας. Στο νοσοκομείο της Κοζάνης περιηγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του μαγνητικού τομογράφου ενώ η εκπρόσωπος των νοσοκομειακών Γιατρών Κατερίνα Λιάνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μονάδα τεχνητού νεφρού που λειτουργεί χωρίς νεφρολόγο αλλά μόνο με την παρουσία του νοσηλευτικού προσωπικού και το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον το Μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και να  οδηγηθεί  στο κλείσιμο λόγω της ελλιπούς  σύνθεσης σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Κατά την προσέλευση του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μια ομάδα υποστηρικτών της ΛΑΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον υποδέχθηκαν με ντουντούκες,  πανό και συνθήματα. Ο υπουργός χωρίς να διστάσει κινήθηκε προς το μέρος τους,  πήρε την ντουντούκα στο χέρι και έκανε διάλογο μαζί τους επί δέκα λεπτά, εξηγώντας τις ενέργειες που έκανε για το νοσοκομείο της περιοχής.

Με τις συσκέψεις στα δύο νοσοκομεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στη Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. 

πηγη:ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 18:43