Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 16:30

Κραυγή αγωνίας των νοσοκομειακών γιατρών του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαϊδας με βολές κατά Πολάκη, Περιφερειάρχη, του βουλευτή Μ. Δημητριάδη, 3ης ΥΠΕ , και του διοικητή Χιωτίδη

Γενική συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών του “Μποδοσάκειου” Νοσοκομείου: Eπιτέλους σεβαστείτε μας

Τα τελευταία  χρόνια όπου όλη η κοινωνία ζει διαρκώς σε κρίση, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια  που έχει σαν συνέπεια την επιδείνωση των συνθηκών επιβίωσης όλων

μας. Καθώς οι μισθοί μειώνονται μέχρι εξευτελισμού, η ανεργία μεγαλώνει και ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και όχι μόνο οδηγείται να βρει την τύχη του στο εξωτερικό σαν άλλοι μετανάστες θυμίζοντας εποχές του 1950-60, το αύριο είναι ανασφαλές για μας και τα παιδιά μας και εμείς ειδικά εργαζόμενοι στην παροχή Δημόσιας  υγείας καλούμαστε να καλύψουμε κενά δεκαετιών.

Είναι γνωστό σε όλους όσους κατοικούν στην Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Πτολεμαΐδα  την υποβάθμιση που έχει υποστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και ειδικότερα το Νοσοκομείο μας αφενός μεν με την μείωσή του εν μία νυκτί κατά 50 κλίνες, για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά και με την μείωση του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα αφού ένα μεγάλο μέρος του έχει συνταξιοδοτηθεί χωρίς να αντικατασταθεί.

Καλούμαστε λοιπόν εμείς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα που έχουμε την τύχη ή την ατυχία να υπηρετούμε το σύστημα να είμαστε όμηροι μιας κατάστασης, στην οποία μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, το Υπουργείο υγείας, η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, η Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων, οι βουλευτές του Νομού μας αλλά και η Περιφερειακή αρχή με τον άκριτο λαϊκισμό που την διακρίνει. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες που είναι επικίνδυνες τόσο για μας τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε κάθε μέρα να ξεπερνούμε εαυτόν. Το τι ειδικότητα έχει ο καθένας δεν έχει πια σημασία, καλούμαστε όλοι σαν «τάπες» να βουλώνουμε τα κενά του συστήματος. Υπέρβαση ειδικότητας, χρόνος ξεκούρασης, χρόνος εργασίας είναι πια έννοιες κενού περιεχομένου.

Και όλα αυτά ενώ έχουν εξαγγελθεί εδώ και μήνες προκηρύξεις θέσεων γιατρών που ακόμη δεν έχουν κριθεί γιατί κάποιοι αδρανούν εσκεμμένα ή όχι, γιατί κάποιοι προσπαθούν να στήσουν το προσωπικό τους προφίλ, μένοντας έξω από τα καυτά προβλήματα, γιατί κάποιοι λαϊκίζουν εις βάρος των γιατρών και του συστήματος προσπαθώντας να παρουσιασθούν σαν σωτήρες του και κάποιο εφορμούν νύκτα σαν υπηρέτες του συστήματος και απαιτούν την παραίτηση των γιατρών που εκτελούν    χρέη αναπληρωτή Διοικητή, παρακολουθούμενοι από τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και την Διοίκηση της ΥΠΕ, οι οποίοι έμειναν αδρανείς στην κατάφωρη και παράνομη παρέμβαση.

  • Αλήθεια πόσο καιρό έχει που υποσχέθηκε ο κος Πολάκης την λύση των ζητημάτων για τα οποία ενημερώθηκε από την επί τόπου παρουσία του στα Νοσοκομεία του Ν. Κοζάνης;
  • Αλήθεια πόσο καιρό έχει να εμφανισθεί ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ  κος Γαβριηλίδης στο Νοσοκομείο και γιατί; Ποια είναι η ευθύνη του για την μη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ΤΕΠ για τα οποία είναι ο υπεύθυνος και τι έκανε για να τα λύσει;
  • Ποια είναι η ευθύνη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για την μη περάτωση κρίσεων των γιατρών που θα ήταν μία μικρή αλλά σημαντική ανακούφιση για το σύστημα. Και γιατί δεν τολμά να εμφανισθεί στο Νοσοκομείο μας για να συζητήσει μαζί μας , αλλά ξέρει να δίνει εντολές μόνο τηλεφωνικά τις οποίες επιβάλλει στην Διοίκηση να εφαρμόζει;
  • Ποια είναι η θέση του Διοικητή που εκτελεί αυτές τις εντολές παραβλέποντας ανθρώπους, επαγγελματίες επιστήμονες, οικογενειάρχες και καλόντας να αναλάβουν τις ευθύνες οι γιατροί.
  • Που είναι οι κύριοι της Περιφέρειας και οι βουλευτές, ειδικότερα ο κος Δημητριάδης, οι οποίοι υπόσχονταν μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες ότι θα φροντίσουν έτσι ώστε σε δύο μήνες, αυτά λέγονται τον Μάιο, να λυθούν τα προβλήματα; Με μεγαλόσχημες ανακοινώσεις κύριοι ότι κατόπιν ενεργειών μας λύθηκαν τα προβλήματα δεν λύνονται τα προβλήματα.

Σε όλα αυτά εμείς οι γιατροί του Μποδοσάκειου δεν έχουμε ευθύνες; Έχουμε και μάλιστα μεγάλες. Έχουμε γιατί πιστέψαμε ανθρώπους ψεύτες, πολιτικάντηδες της συμφοράς που μας υποσχέθηκαν να βάλουμε πλάτη για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα και εμείς δεχθήκαμε. Δεχθήκαμε την υποβάθμιση της προσωπικότητάς μας, την υποβάθμιση της δουλειάς μας, την υποβάθμιση των κλινικών μας όπου όλοι εμείς με κόπο φροντίσαμε να δημιουργήσουμε τόσα χρόνια. Μπήκαμε σαν ανάχωμα στο σύστημα στο όνομα του συμφέροντος των ασθενών και το μόνο που πήραμε είναι απαξίωση.

Για αυτό σήμερα Δευτέρα 9/1/2017 βγαίνουμε σαν έκτακτη Γενική Συνέλευση των Γιατρών  του Νοσοκομείου με αυτή την ανακοίνωση και απαιτούμε:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η ανοχή μας τέλειωσε. Από σήμερα και μετά θα απαιτήσουμε να εργαζόμαστε όπως προβλέπεται από τον Νόμο χωρίς να ενδίδουμε σε παρακλήσεις και εκβιασμούς.

Από σήμερα και μετά μία λέξη θα κυριαρχεί:

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Για περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθεί συνέντευξη τύπου  την Τετάρτη 11/1/2017 και ώρα 13.00 στον χώρο του Νοσοκομείου από εκλεγμένη επιτροπή των Νοσοκομειακών Γιατρών

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 16:36