Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 19:59

Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας - Ερώτηση του Βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη

 Κλειστή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας-Άμεσος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών
Όπως σας είχα επισημάνει και σε προηγούμενη Ερώτησή μου (αρ. πρωτ.439-17/10/2017), το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

παρουσιάζει σημαντική υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό. Αυτό όμως που συνέβη με την Παιδιατρική Κλινική είναι πρωτόγνωρο. Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Παιδιατρική Κλινική έβαλε λουκέτο. 
Ως τώρα, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δύο παιδίατροι. Ο ένας εξ’αυτών συνταξιοδοτείται στα τέλη του 2017 και ήδη βρίσκεται σε άδεια. Η δεύτερη παιδίατρος που είναι επικουρικό προσωπικό, κάνει χρήση άδειας κυήσεως. Ως αποτέλεσμα, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας είναιαδυνατεί να λειτουργήσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2017. Αν μάλιστα κάποιος θελήσει να συμβουλευτεί το πρόγραμμα των εφημεριών της εν λόγω Κλινικής, θα δει κενά κουτάκια σε όλες τις ημερομηνίες. Δεν υπάρχει -κύριε υπουργέ- παιδίατρος ούτε στο πρωινό ωράριο. 
Ο προσωρινά τοποθετημένος και μετακινούμενος από άλλο νοσοκομείο διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας, έχοντας προφανώς μια δική του οπτική επί του θέματος, δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, επίκειται αναστολή λειτουργίας της ήδη κλειστής Παιδιατρικής Κλινικής. 
Παράλληλα, ο Διοικητής της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας, έδωσε εντολή για μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο της Κοζάνης σε αυτό της Φλώρινας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Οι γιατροί όμως αρνήθηκαν τη μετακίνησή τους και έτσι η Παιδιατρική Κλινική συνέχισε να παραμένει κλειστή. 
Σε απάντησή σας κ. υπουργέ (αρ. πρωτ. 78115-4/12/2017) σε παλαιότερη Ερώτησή μου (αρ. πρωτ. 439-17/10/2017) σχετικά με την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας, μεταξύ άλλων δηλώσατε πως μία θέση παιδιατρικής που προκηρύξατε, βγήκε άγονη. Αυτό το γεγονός, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο σοβαρή.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Γνωρίζετε πως η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας είναι κλειστή από τις 14 Δεκεμβρίου 2017;
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα παιδίατροι στηνΠαιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας και να μην κινδυνεύσει η υγεία των παιδιών του Νομού;

 
Ο Ερωτών Βουλευτής
   
Γιάννης Αντωνιάδης

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 20:01