Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:32

Σαρωτικές συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και κλινικών

mpodosakeioΟι πρώτες συνενώσεις αναμένεται να γίνουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο 83 διοικητές να διοικούν στο εξής 133 νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία που θα συνενωθούν με μεγαλύτερα, θα υπάρχει αναπληρωτής διοικητής. Στο σύστημα θα υπηρετούν στο εξής 31 διοικητές και αναπληρωτές λιγότεροι.

Το Σχέδιο αναδιάταξης προβλέπει ότι πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην υπόλοιπη χώρα, μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα εξής:

1η ΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη» που θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις.
2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
3η ΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης τα οποία μετατρέπονται σε Μονάδες βραχείας νοσηλείας, συνεργαζόμενα με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
6η ΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
7η ΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης

Το σχέδιο προβλέπει μέχρι το τέλος του 2011 τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και 500 εργαστηρίων στα δημόσια νοσοκομεία. Από την αρχή του νέου έτους θα προχωρήσει πιθανότατα η ένταξη στο ΕΣΥ του «Ντυνάν», του Αιγινητείου, του Αρεταίειου και του Ευγενίδειου.

Στην περιοχή της Αττικής (1η Υγειονομική Περιφέρεια) θα γίνουν συνολικά 117 εσωτερικές συνενώσεις και μεταφορές κλινικών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Συνενώσεις αναμένονται στον χειρουργικό και παθολογικό τομέα του ΚΑΤ, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, στον χειρουργικό τομέα του Γ.Ν.«Παμμακάριστος», στους παθολογικούς και χειρουργικούς τομείς και των 5 νοσοκομείων του ΙΚΑ, στον χειρουργικό τομέα στο «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο» (Ερυθρός) και στους χειρουργικούς τομείς σε ΓΝΝΘ «Σωτηρία», στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και στο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς».

Συνενώσεις χειρουργικών και παθολογικών κλινικών θα γίνουν στα τρία νοσοκομεία Παίδων της πρωτεύουσας.

Στην περιφέρεια Πειραιώς και νησιών (2η Υγειονομική Περιφέρεια-ΥΠΕ), στο Ασκληπιείο της Βούλας θα συνενωθούν 6 κλινικές χειρουργικού και παθολογικού τομέα, στο Θριάσειο θα συνενωθεί μία χειρουργική κλινική και στο ΠΓΝ «Αττικό» θα συνενωθεί επίσης άλλη μια χειρουργική.

Σε Μακεδονία και Θράκη (3ης ΥΠΕ), τα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς θα υποστούν δυο και τρεις αντίστοιχα συνενώσεις κλινικών χειρουργικού τομέα. Στη Θεσσαλία (5η ΥΠΕ) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, γίνεται συνένωση της ενδοκρινολογικής με την δερματολογική κλινική, του παιδιατρικού με τη νεογνολογική κλινική, του ογκολογικού με τη μονάδα χημειοθεραπείας και δέχεται τη παιδοχειρουργική κλινική από το Γ.Ν. Λάρισας.

Στη Δυτική Ελλάδα (5ης ΥΠΕ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας διατηρεί μόνο τους ξενώνες, τα προστατευόμενα διαμερίσματα και τα οικοτροφεία του και τα υπόλοιπα τμήματα του μεταφέρονται στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Στην Πελοπόννησο (6η ΥΠΕ) ο παθολογικός και χειρουργικός τομέας του Γ.Ν. Κρεστένων μεταφέρονται στο Γ.Ν. Πύργου. Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης θα λειτουργεί μόνο τις εξωτερικές του δομές και το Γ.Ν. Ναυπλίου χάνει το μαιευτικό και παιδιατρικό του, τα οποία μεταφέρονται στο Άργος.

Στην Κρήτη (7η ΥΠΕ) συνενώνονται 6 κλινικές στο Γ.Ν. Χανίων. Στο Γ.Ν. Ρεθύμνου συνενώνονται 2 κλινικές και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου συνενώνονται 5 κλινικές, 3 από τις οποίες ανήκουν στο χειρουργικό τομέα.

Η συνένωση των 330 κλινικών και η μεταφορά άλλων 40 σε διαφορετικά νοσοκομεία, οι συνενώσεις των 500 νοσοκομειακών εργαστηρίων, αλλά και οι κρίσεις των γιατρών θα οδηγήσει αρκετούς από αυτούς να υπηρετήσουν σε διαφορετική θέση.

Εντός των ορίων του νόμου που ήδη υπηρετούν, θα μετακινηθούν περίπου 600 γιατροί.

Η πρόταση του υπουργείου υγείας αναφέρει ότι από την 1η ΔΥΠΕ θα πρέπει να μετακινηθούν 213 γιατροί, κυρίως από τον Ερυθρό Σταυρό, το «Γεννηματάς», το «Αλεξάνδρα», το «Ανδρέας Συγγρός», το Ιπποκράτειο.

Στη 2η ΔΥΠΕ που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Πειραιά και νήσων ,αλλάζουν θέση 76 γιατροί, 53 από τους οποίους εργάζονται σήμερα στο «Αττικόν», 77 γιατροί μετακινούνται μέσα
στην 3ης ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης και 43 από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης.

Άλλοι 53 γιατροί μετακινούνται στην 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, κυρίως από τα νοσοκομεία Λειβαδιάς, Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Στην 6η ΔΥΠΕ μετακινούνται 100 γιατροί, με τους 50 να «φεύγουν» από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και «Άγιος Ανδρέας». Επίσης, άλλοι 56 γιατροί αλλάζουν θέση από τα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΔΥΠΕ).

 

απο το in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 19:13