Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 16:09

Επαγρύπνηση απο τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για την εφαρμογή κανόνων και πρακτικών πρόληψης από τον COVID-19 (κορωνοϊός)

O Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, στο θεσμικό πλαίσιο της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, απευθύνει έκκληση εφαρμογής απλών κανόνων και πρακτικών πρόληψης για τη λοίμωξη από τον COVID-19 (κορωνοϊός)  σε όλους τους πολίτες.

Συστήνουμε:

1.Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή χρήση αλκοολούχου ή αντισηπτικού  διαλύματος.

  1. Αποφυγή επαφής με τα χέρια της μύτης, των ματιών ή του στόματος.

3.Κάλυψη του στόματος και της μύτης όταν βήχουμε με ένα χαρτομάντιλο ή με τον αγκώνα μας. Αμέσως μετά απόρριψη του χαρτομάντιλου σε κλειστό κάδο και πλύσιμο των χεριών ή χρήση αλκοολούχου ή αντισηπτικού  διαλύματος.

  1. Αποφυγή στενών επαφών ιδιαίτερα όταν έχουμε εμείς ή οι άλλοι πυρετό, βήχα, καταρροή, ρίγη, πονοκέφαλο μυαλγία/ αρθραλγία κόπωση ή ατονία.
  2. Σε περίπτωση που εμφανίσουμε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα άμεση αποφυγή χώρων μαζικής συνάθροισης , μετακίνησης ή ταξιδίου με μέσα μαζικής μεταφοράς όπου μπορεί να διασπείρουμε - μεταδώσουμε τη νόσο.
  3. Σε περίπτωση που εμφανίσουμε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό μας και περιορισμό στο σπίτι μας ακολουθώντας τις οδηγίες του θεράποντα. Δεν πηγαίνουμε χωρίς προειδοποίηση σε ιατρεία γιατί μπορεί να διασπείρουμε - μεταδώσουμε τη νόσο.  

7.'Οσοι πρόσφατα έκαναν ταξίδια σε περιοχές που παρουσιάζουν διάδοση του ιού θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή για πιθανή μόλυνση τους ακολουθώντας κανόνες αυξημένης προστασίας και εγρήγορσης, επιδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.

  1. Όλοι οι ασθενείς που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να φορούν μάσκα.
  2. Οι υγιείς πολίτες δε χρειάζεται να φορούν μάσκα ως μέτρο προφύλαξης .
  3. Η παραπομπή στο νοσοκομείο καλό θα είναι να γίνεται μετά από σύσταση του προσωπικού μας γιατρού.
  4. Ενημερωνόμαστε από υπεύθυνους επιστήμονες υγείας.

Για περισσότερες συνεχώς ανανεωμένες και επικυρωμένες  πληροφορίες, στο https://eody.gov.gr/

Η ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση μας καθώς και η τήρηση των οδηγιών μπορούν να αποτελέσουν τη στερεή βάση προστασίας και αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 16:12