Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 23:12

Παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για τις ΜΕΘ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Κοινή επιστολή με την Ένωση Ιατρών Δυτ Μακεδονίας στον Αδωνι Γεωργιάδη

Η ΟΕΝΓΕ, η Ένωση Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας και οι γιατροί της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης εδώ και χρόνια επισημαίνουμε το τεράστιο πρόβλημα με την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στην Δυτική Μακεδονία.

Κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν μόνο στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση έχουν η κυβέρνηση και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ που έχουν αγνοήσει όλες αυτές τις επισημάνσεις και που προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης με αναγκαστικές μετακινήσεις και άλλες προχειρότητες. Χαρακτηριστικό είναι πως για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έδωσε για το «φαίνεσθε» αναγκαστική εντολή μετακίνησης σε συνάδελφο που ήταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια ξέροντας πως η μετακίνηση αυτή δεν θα γινόταν αλλά θα έμενε στα χαρτιά τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία της ΜΕΘ.

Απαιτούμε: 

  • Να προκηρυχθούν δυο θέσεις μόνιμων Εντατικολόγων γιατρών ΕΣΥ στον βαθμό του διευθυντή για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της και ώστε να λειτουργήσουν και οι 6 εξοπλισμένες κλίνες.

  • Αντίστοιχα να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που παραμένει κλειστή εδώ και μήνες ενώ και πριν υπολειτουργούσε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 23:17