Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης.

Ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης στη συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη ζήτησε:

 • Την εφαρμογή στοχευμένου προγράμματος στην περιοχή για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες υφίστανται εδώ και καιρό τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας.
 • Την υλοποίηση προγραμμάτων για ανέργους, πρώην εργαζόμενους στη «λιγνιτική βιομηχανία», που εκτός από εργολαβικούς εργαζόμενους θα πρέπει να περιλαμβάνουν και όσους έχουν απασχοληθεί κατά καιρούς στη ΔΕΗ με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
 • Την εφαρμογή ειδικού εκτεταμένου προγράμματος για άνεργους 50+ και μακροχρόνια άνεργους, δεδομένων των ειδικών εργασιακών χαρακτηριστικών της περιοχής και του γεγονότος ότι αρκετοί συμπολίτες μας που πλησιάζουν στα όρια της συνταξιοδότησης, αδυνατούν να τα συμπληρώσουν.
 • Τη λειτουργία και στελέχωση γραφείου του ΟΑΕΔ στην ΠΕ Κοζάνης, για την εκπόνηση ειδικών δράσεων και κυρίως την παροχή ενημέρωσης σε ενδιαφερόμενους (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης.

 

Από τη συζήτηση προέκυψαν :

 • Η έναρξη, τις αμέσως επόμενες ημέρες, της υλοποίησης του στοχευμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ, ύψους 107 εκ ευρώ, για τη Δίκαιη Μετάβαση, που αναφέρεται:
  • Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  • Στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους άνεργους
  • Στην επιχορήγηση μετεγκατάστασης
  • Στη συμβουλευτική, κατάρτιση και απασχόληση ανέργω
 • Η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
 • Στην ενεργειακή αναβάθμιση της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ της Κοζάνης και τη μετατροπή της σε Πράσινο Σχολείο, στο πλαίσιο του έργου GRAEDUCATION, με σκοπό την παροχή ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε άνεργους, σε ειδικότητες που σχετίζονται με το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της πράσινης οικονομίας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που απαντάει στο αίτημα για την κατάρτιση του δυναμικού της περιοχής σε αντικείμενα που θα εμφανίσουν αυξημένη ζήτηση το επόμενο διάστημα και για το σκοπό αυτό ο Διοικητής του ΟΑΕΔ θα επισκεφθεί αύριο την Κοζάνη.
 • γραφειο τυπου βουλευτη

 

Η Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για την προμήθεια θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη σ' αυτό

Με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ολοκληρώνονται οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η εβδομάδα ξεκίνησε με  την παρουσίαση ενός βίντεο από τον πρόσφατο περίπατο των γυναικών,

Θα πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση και ανησυχία οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, όταν κατά το τελευταίο διάστημα των επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή μας,  προβάλλονται τα πολυάριθμα, συνεχιζόμενα  και άλυτα προβλήματα της ΠΕ Φλώρινας. 

"Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με την λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου,τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης" τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την

Δημοσιεύουμε την νέα απαντητική επιστολή του κ. Σημανδράκου αρνούμενοι να τον πειρασμό της απάντησης σε όσα αναφέρει. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν

Την ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, με ομάδα παιδιών από Πολωνία,

Yasmina Rez

“ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”

TROIS VERSIONS DE LA VIE

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Παρασκ. 24, Σάββ. 25, Κυρ. 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 

«Αίθουσα Τέχνης» Κοζάνης 

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης σε συμπαραγωγή με την εταιρία «This Famous Tiny Circus theater group», παρουσιάζει την παράσταση “Τρεις Εκδοχές της Ζωής”. 

Τρεις Εκδοχές της Ζωής”, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, το πιο πρωτότυπο έργο της διεθνούς καταξιωμένης Γαλλίδας συγγραφέως Yasmina Reza (“Art”, “Ο Θεός της Σφαγής”). 

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις διαφορετικές και εντελώς αναπάντεχες εκδοχές της ίδιας επίσκεψης ενός ζευγαριού στο σπίτι ενός άλλου, τη λάθος μέρα. Με ρεαλισμό και χιούμορ η Yasmina Reza, μέσα σε τρεις -φαινομενικά μόνο- ομοιάζουσες σκηνές, σκιαγραφεί τα παιχνίδια εξουσίας, την υποκρισία της κοινωνικής συμπεριφοράς και του καθωσπρεπισμού, τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών.

Ο Ανρί και η Σόνια περνούν μια δύσκολη βραδιά με τον Αρνό, τον ξάγρυπνο εξάχρονο γιο τους, την ίδια ώρα που ο Ανρί, ενώ δυσκολεύεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της τριετούς έρευνάς του σχετικά με την πλάτυνση των γαλαξιών, θέλει να κάνει καλή εντύπωση στον προσκεκλημένο του, διακεκριμένο αστροφυσικό Υμπέρ Φινιντορί, ο οποίος ασκεί αποφασιστική επιρροή στο ζήτημα της πολυπόθητης προαγωγής του στην ανώτερη ερευνητική βαθμίδα. Έτσι, όταν ο Υμπέρ καταφτάνει για το δείπνο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ινέζ, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο, ο Ανρί και η Σόνια θα συνειδητοποιήσουν ότι η έλλειψη φαγητού στο σπίτι δεν είναι το μόνο που μπορεί να  φέρει την… καταστροφή.

 

Το παζλ συμπληρώνουν η συχνά άξεστη συμπεριφορά του Υμπέρ απέναντι στην Ινέζ και η διφορούμενη ερωτική του διάθεση απέναντι στη Σόνια, η διττή ροπή της Ινέζ στην πειθαρχία αλλά και στο αλκοόλ, η “απειλητική” ευχέρεια της Σόνια στην χρήση του Λόγου, η αναστάτωση που φέρνει στον Ανρί η πληροφορία ότι μια ανταγωνιστική ομάδα επιστημόνων μπορεί να τον έχει προλάβει δημοσιεύοντας μια αντίστοιχη-με-τη-δική-του εργασία και, τέλος, η απρόβλεπτη συμπεριφορά του “αόρατου” εξάχρονου Αρνό. 

Το έργο “Τρεις Εκδοχές της Ζωής” της Yasmina Reza, τόσο ευφυές και ακραίο όσο τα επίσης δικά της “Art” και “Ο Θεός της Σφαγής”, μεταχειρίζεται την υστεροβουλία και τη 

συμβατικότητα που κρύβεται πίσω από τη συνήθως πολιτισμένη κοινωνική συμπεριφορά, για να υπογραμμίσει την ειρωνική αντίφαση ανάμεσα στην ικανότητα του ανθρώπου να αναλύει και να χαρτογραφεί τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του σύμπαντος και στην απόλυτη αδυναμία του να ανταποκριθεί ορθολογικά ακόμη και στην πιο ασήμαντη ενδοοικογενειακή α(πο)τυχία. Εξετάζει πως το παραμικρό τυχαίο γεγονός μπορεί ευκολότατα να εκτροχιάσει το πιο καλά δομημένο σχέδιο.

Ένα πρωτότυπο, προκλητικό έργο μιας από τις πιο συναρπαστικές και ξεχωριστές φωνές του σύγχρονου θεάτρου.

Διεθνείς κριτικές

 • «…Γραμμένο με κομψότητα, χιούμορ, αλλά και πινελιές κοινωνικού προβληματισμού, με μια δομή καρτεσιανής συμμετρίας.» — ΝΥ Times.
 • «…Το νέο έργο της Yasmina Reza είναι ένα κομψό αίνιγμα...
  Ένα έργο συναρπαστικό…» — Guardian.
 • «…Μινιμαλιστικά κομψό… Το «Τρεις Εκδοχές της Ζωής» είναι γρήγορο, με έξυπνους διαλόγους, οξυδερκές και γεμάτο σασπένς…» — Observer.
 • «Ένα εξαιρετικό έργο... Το γράψιμο είναι γρήγορο, εύθραυστο, αστείο και άμεσο με τον πιο παιγνιώδη τρόπο." — Sunday Times .

Συντελεστές

Μετάφραση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ

Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Σκηνικό: βασισμένο σε μια ιδέα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΜΑΝΗ 

Κοστούμια: ΔΗΜΟΣ ΚΛΙΜΕΝΩΦ

Σχεδιασμός Φωτισμών: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Ηχητικός Σχεδιασμός: ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΕΝΙΑΝΟΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑ

Φωτογραφίες Παράστασης: ΝΕΚΤΙ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Φωτογραφίες Promo - Αφίσα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 

Παίζουν:

ΜΥΡΤΩ ΓΚΟΝΗ | ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

ΑΡΗΣ ΛΑΣΚΟΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Πληροφορίες:

Κοζάνη, Αίθουσα Τέχνης| τηλέφωνο 24610 24062

Διάρκεια: 80’

Προπώληση εισιτηρίων: 

 • ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 2461024062 (10:00 – 15:00)                                                   •  ηλεκτρονικά στο viva.gr


Τιμή προπώλησης: € 10 κανονικό, 

€ 8 εκπτωτικό (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα)*

Εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου:
€ 12 Κανονικό
€ 8 Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα, Ομαδικό 6 ατόμων)*

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

Η απάντηση του Ευαγγελου Σημανδράκου στο αρθρο του vetonews
κ. Κουταβά,
Ο νόμος ορίζει λεπτομερώς ποια είναι τα όρια της ηθικής, της αξιοπρέπειας και της σύγκρουσης συμφερόντων. Διαφορετικά θα ήμασταν όλοι μας έρμαια αυθαίρετων αναφορών, σαν κι αυτές στις οποίες προβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος που επικαλείστε και αναπαράγετε τα λεγόμενά του ως είδηση, στο σημερινό σας δημοσίευμα.  
 
Από τη στιγμή που από το σχετικό νόμο δεν απορρέει κάποια υποχρέωση αποχής από τα καθήκοντά μου ή αποχής από την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεστε με το δημοσίευμά σας, οι όποιες υποδείξεις περί ηθικής, αξιοπρέπειας ή σύγκρουσης συμφερόντων εμπίπτουν ακριβώς στα συμφέροντα του ίδιου του δημοτικού συμβούλου, όπως τα αναπαράγετε με ζήλο στο δημοσίευμά σας.
 
Το ποια πράξη θεωρείται κατάπτυστη, όπως αναφέρετε, κρίνεται από τους δημότες στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Στο επίπεδο βελτίωσης της καθημερινότητάς τους, με έργα. Ας σταθούμε λοιπόν όλοι στο επίπεδο της ευθύνης που μας αναλογεί, και ας σεβαστούμε την επιλογή των δημοτών κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε πρόσωπα και παρατάξεις και να (συγ)κρίνουν τα έργα και τις ημέρες του καθένα από εμάς.
 
Η απάντηση του συντάκτη Σπύρου Κουταβά

κ Σημανδράκο,  λέτε στην απάντησή σας οτι "ο νόμος ορίζει λεπτομερώς τα όρια της ηθικής, της αξιοπρέπειας ...". Ευτυχώς που οι ηθικές αξίες δεν εκφράζονται με κανόνες δικαίου αλλά στηρίζονται στην ελεύθερη επιλογή κάθε ανθρώπου. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα,  θα σας πω ότι ως φορέας εξουσίας που είστε στο πλαίσιο των κανόνων δικαίου που έχουν θεσπιστεί για υποστηριχτεί ο θεσμό σας, μπορεί να συναντάτε στο γραφείο σας τον γνωστό τραγουδιστή για να συζητάτε το θέμα της εξέλιξης των επενδύσεων του και την θέση του δήμου Κοζάνης.  Όταν όμως  κ. Σημανδράκο  στο τραπέζι του γραφείου σας, τίθεται εκτός των άλλων και η διαπραγμάτευση της προσωπική σας επένδυσης που μέσα σε όλα τα’άλλα θα την κάνει ο ίδιος επενδυτής, αυτό ως πράξη συμπεριλαμβάνεται στο κανόνα των ηθικών αξιών. Εκείνη την ώρα στο γραφείο σας δεν υπάρχει κάποιος που ως φάντασμα του δικαίου θα σας τραβήξει το αυτί. Με το παραπάνω παράδειγμα ίσως να καταλάβατε γιατί οι ηθικές αξίες στηρίζονται  στην ελεύθερη επιλογή κάθε ανθρώπου και εσείς όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο αξιακό ζήτημα έχετε κάνει τις επιλογές σας.

 Σε ότι αφορά την αναφορά σας για την κρίση των πολιτών και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους μέσω των εκλογών να σας θυμίσω ότι στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία τυγχάνει ουκ ολίγες φορές οι πολίτες επιλέγουν ακόμη και φαύλους.  

 
 
Σελίδα 1 από 3537