Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 11:30

Γιορτές της Γης 2012 - Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις Δείτε το πρόγραμμα

giortes_ghsΑνοιγει η αυλαία σήμερα για το πιό Εθνικ Φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Παρά την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) κρίση, δεν το βάλαμε κάτω. 12 - 15 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι μαζί ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα...

τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης. Φετινή καινοτομία το φεστιβάλ θα κλείσει το μεσημέρι της Κυριακής με το μεγάλο γλέντι στο δάσος, μέχρι τελικής πτώσεως.

Γιατί οι Γιορτές της Γης δεν έχουν απλώς καθιερωθεί ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού κατορθώνοντας να "τραβήξουν" τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν το διαφορετικό. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Ακόμα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής.

Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης ξενοφοβικών συνδρόμων (που εκφράζεται ακόμα και με την απίστευτη επίθεση της εκκλησίας κατά των Γιορτών της Γης), οι ανοιχτοί ορίζοντες των Γιορτών της Γης είναι η καλύτερη απάντηση. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες και γκρεμίζει τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.

Έχοντας φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια τα μεγαλύτερα ονόματα της βαλκανικής μουσικής σκηνής (πολλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα), συνεχίζουμε και φέτος ...χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, στο ίδιο μουσικό -και όχι μόνο- κλίμα. Με την οργανωτική ευθύνη πλέον της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης (μιας νέας μη κερδοκοπικής εταιρείας που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της Βλάστης) και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Los Mujeros (9.30 μ.μ.)

Mια swing-balkan collectiva που σχηματίστηκε σε μια σοφίτα, από μαθητές, πριν από 5 χρόνια. Με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων, όνειρο των μελών της μπάντας ήταν η δημιουργία "χειροποίητης" μουσικής, συγχρονισμένης στα δεδομένα του 21ου αιώνα. Έτσι, πέταξαν τις παρτιτούρες ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν την ψυχή τους στη μουσική, μέσω του αυτοσχεδιασμού..

Κώστας Παναγιωτίδης - Κώστας Κυριτσάκης (11.30 μ.μ.)

Δύο δεξιοτέχνες λυράρηδες, στην ποντιακή λύρα ο πρώτος, στην κρητική ο δεύτερος σε ένα κεφάτο πρόγραμμα που αναμιγνύει χορούς και παραδόσεις.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Soup (9.30 μ.μ.)

Οι Soup είναι μια μουσική παρέα που ξεκίνησε στην Κοζάνη μέσα σε ένα υπόγειο όπου o grunge, funk και reggea ήχος δέθηκε σε rock διάθεση. Η ένταση, η ζωντάνια, ο ρυθμός και η μελωδία είναι στοιχεία που σιγο-βράζουνε μέσα σε αυτή την σούπα. Ψιλοκομμένη κιθαρίτσα, τριμμένο μπάσο, φρυγανιστά τύμπανα καθώς και μερικές γκα-ρίδες δίνουν γεύση. Τα τζαμαρίσματα κατέληξαν στο πρώτο demo της μπάντας "Soft Serve". Τότε ένας κύκλος με διάφορες συναυλίες σε φεστιβάλ, στα πανεπιστήμια, σε μαγαζάκια και σε δρομάκια άνοιξε στον τριγύρω κόσμο (Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.α).

Balkan Colla (x cabaret Balkan) (10.30 μ.μ.)

H Balkan Colla δεν είναι αναψυκτικό! Eίναι 5 μουσικοί που έχουν αποκωδικοποιή-σει τις Balkan διαθέσεις των ACDC, Black Eyed Peas, Metallica κ.α.
Βγαλμένοι μέσα από την Rock-Punk-Pop σκήνη των Balkan Beat Box, Gogol Bordelo και Shantel, επιστρέφουν κατασταλαγμένοι έχοντας γράψει την προηγούμενη βδομάδα πάνω από 100 Νο1 επιτυχίες όπως: Balkan Colla Beat, Big Brother, Ευρωπαίοι τσιγγάνοι.....με απότερο σκοπό να σας propabantisoun!

Yacine & The Oriental Groove (Ισπανία) (12.00 μ.μ.)

Ένα γκρουπ γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρικό αλλά και παραδοσιακό αραβικό ήχο, ρυθμούς που μπλέκονται μεταξύ τους, μουσικές καινοτομίες και απρόσμενες εναλλαγές! Δεν πρόκειται για άλλη μια φορά για ένα "fusion" ή για μια αναζήτηση του εξωτικού ηχοχρώματος. Οι Yacine & The Oriental Groove αναπαράγουν τον νέο ήχο της urban μουσικής της Μεσογείου.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Koco King Agusevi Orkestar, Celal Agusev (FYROM) (9.30 μ.μ.)

Σ' αυτή τη γωνιά της γης τα χάλκινα πνευστά ζεσταίνουν την ψυχή του πληθυσμού της και η τρομπέτα είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο όργανο, που παραδοσιακά συνοδεύει κάθε σημαντικό γεγονός. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τις Γιορτές της Γης. Φιλοξενούμε λοιπόν, φέτος την Koco King Agusevi Orkestar, του Celal Agusev από την Στρούμνιτσα της γειτονικής μας FYROM.

BAiLdSA (10.30 μ.μ.)

Ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Δημιουργήθηκαν το 2007 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο.

Tarantavirus (Ιταλία) (12.00 μ.μ.)

Οι ΤarantaVirus, είναι ένα project της μουσικής κολλεκτίβας 11/8 Records και του κορυφαίου τρομπετίστα Cesare Dell' Anna (τους γνωρίσαμε και πέρσι όταν συμμετείχαν στις Γιορτές της Γης με ένα άλλο project, τους Opa Cupa). Εκπροσωπεί την "μείξη" του μεσογειακού πνεύματος και των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, δημιουργημένη για ένα νεανικό και underground μουσικό γούστο. Οι ενορχηστρώσεις τους ενσωματώνουν την επιρροή της world μουσικής και τον ρυθμών της, έτσι ώστε να ανανεώνουν την παραδοσιακή μουσική του Salento με τζαζ και ηλεκτρονικές αναζητήσεις.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γλέντι στο δάσος (2.00 το μεσημέρι)

Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Γι' αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Φέτος πάντως το γλέντι αρχίζει με τα χάλκινα της Koco King Agusevi Orkestar. Ας κρατήσουν οι χοροί, λοιπόν, μέχρι τελικής πτώσεως.

και ακόμη...

Βασίλης Βασιλάτος "Percussion System"

Ο Βασίλης Βασιλάτος & τo "Percussion Part" των "Ιστοριών για Κρουστά" σε καθημερινά happenings, επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών...

...νταούλια, congas, ταμπούρα, cajon και κάθε λογής κρουστά, συνδυάζονται με κουβάδες, λεκάνες κι' άλλα χρηστικά αντικείμενα και με βάση ένα πρωτότυπο υλικό από συνθέσεις για κρουστά διαμορφώνουν ένα δυναμικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος.

X-Saltibagos θέατρο δρόμου!

Δύο παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 8.00 το απόγευμα και εργαστήριο ακροβατικών.

και...

- Παιδότοπος

- Απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στο κάμπινγκ

- Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Oργανώσεων

- Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 11:31