Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 11:12

ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ «Η ΜΕΡΑ»

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣΜε τη συναυλία του Μανώλη Ρασούλη κορυφώθηκε το «Λαογραφικό Συναπάντημα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαϊδας «Η Μέρα». Ο θεσμός συμπλήρωσε φέτος 14 χρόνια, διαγράφοντας ανοδική πορεία, την οποία αγκάλιασαν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Ελευθερία Κολιτσιάνη.

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Καρδιά στον οικισμό με το ιδιαίτερο αυτό όνομα, γιατί κι εμείς είμαστε άνθρωποι της «καρδιάς» δήλωσε ο Μανόλης Ρασούλης, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την πρόσκληση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συνεχάρη τη διοίκηση του συλλόγου για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τονίζοντας «ο altπολιτισμός είναι συναπάντημα, είναι αυτό που γίνεται τόσα χρόνια εδώ από τους πολιτιστικούς μας συλλόγους. Είναι αυτό που κάνετε εσείς προβάλλοντας τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου που είναι ο πλέον μαρτυρικός της Ελλάδας, καθώς πέρα από όσους μας ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες, ξεριζωμό υπέστησαν και οι γηγενείς, για να στηρίξει ο τόπος αυτός την ηλεκτρική επάρκεια της χώρας». Ο κ. Τσιούμαρης αναφερόμενος στο Μανώλη Ρασούλη είπε χαρακτηριστικά «τα ωραιότερα τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και έχουμε χορέψει είναι τα δικά του τραγούδια».

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφερόμενος στο θέμα του οικοπέδου που γίνονταν μέχρι πέρσι οι εκδηλώσεις του συλλόγου τόνισε ότι «αν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου δεν μας παραχώρησαν φέτος το οικόπεδο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο μας στέλνουν ένα μήνυμα για να αγοράσουμε το οικόπεδο στην 3πλάσια τιμή από την αξία του, βρήκαν λάθος αποδέκτες. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζονται και μάλιστα έχουμε προτείνει στους ιδιοκτήτες οικόπεδο στην επέκταση του σχεδίου πόλεως». «Οι Καρδιώτες αξίζουν πολύ περισσότερα για τη μεγάλη προσφορά τους» κατέληξε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας.

Τέλος ο κ. Τσιούμαρης ανακοίνωσε στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ότι θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τον τόπο και τη χώρα στην επόμενη πρόσκληση στο εξωτερικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «τρία από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία του τόπου (Μικρασιάτες, Θρακιώτες, Πόντιοι) βγήκαν εκτός των συνόρων της Ελλάδας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Η επόμενη έξοδος που θα μεταφέρει τα ήθη και τα έθιμα μας στο εξωτερικό θα είστε εσείς».

Εκπροσωπώντας τη Ν.Α. Κοζάνης ο αντινομάρχης Γιώργος Σβώλης επισήμανε ότι η ΝΑ παρέχει τη στήριξή τους στους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, καθώς αποτελούν τα βασικά κύτταρα του πολιτισμού.

Παίρνοντας τη σκυτάλη για το μουσικό πρόγραμμα ο Μανώλης Ρασούλης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για πάνω από ένα τρίωρο με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 11:27