Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 14:41

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ

altΣτον εορτασμό του προφήτη Ηλίας στο φερώνυμο εξωκλήσι της Ασβεστόπετρας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα, ενώ από πέρσι μετά τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στο εξωκλήσι, τα μέλη του συλλόγου και οι πιστοί συνέρρευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου για να προσκυνήσουν την εικόνα του προφήτη Ηλία.

Το εκκλησάκι που δημιούργησαν οι κάτοικοι της Ασβεστόπετρας βρίσκεται σε μια υπέροχη, όσο και δύσβατη τοποθεσία, ενώ η διάνοιξη του δρόμου συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξης μιας περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Το εξωκλήσι προσελκύει κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από την ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι κάτοικοι που δούλεψαν για την ανέγερση του εξωκλησιού είδαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από το δρόμο σε πολύ κοντινή απόσταση, δύο με τρία χιλιόμετρα, βρίσκονται τα Σιδερά και τα Λιβερά, που έχουν συγγενικούς δεσμούς με την Πτολεμαϊδα και οι κάτοικοί τους έχουν πλέον την ευκαιρία να γιορτάσουν τον προφήτη Ηλία στο εξωκλήσι.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 14:55