Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 11:34

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΜΑΝΩΛΗ ΔΡΑΓΩΓΙΑ

altΤον εκ Λευκοπηγής ζωγράφο Μανώλη Δραγώγια για τα 55 χρόνια της προσφοράς του στην εικαστική δημιουργία και ευαισθησία, τίμησε ο Δήμος Κοζάνης απονέμοντάς του το αργυρό μετάλλιο της πόλεως , το οποίο από τη μία όψη του φέρει την μορφή του Γεωργίου Λασσάνη και από την άλλη την πολύ αγαπητή μορφή σε όλους τους Κοζανίτες του Αγίου Νικολάου.

Το αργυρό μετάλλιο της πόλεως της Κοζάνης δίδεται με ιδιαίτερη φειδώ και σε ανθρώπους που με το έργο τους έχουν προσφέρει σημαντικά στον τόπο τους.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κοζάνης αποδέχτηκε την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Λευκοπηγής για την απονομή της παραπάνω διάκρισης στον ζωγράφο της Δυτικομακεδονικής γής , εκφραστή με τα χρώματα της ψυχής των κατοίκων της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Λευκοπηγής, διάστημα κατά το οποίο ο Μανώλης Δραγώγιας εξέθετε το πλούσιο σε όγκο και ποιότητα έργο του, που αφορούσε τοπία και πρόσωπα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην ομιλία του, , συμπλήρωσε, αφού οι συμπατριώτες του ζωγράφου με την διεθνή αναγνώριση απέδειξαν πως ξέρουν να εκτιμούν και να τιμούν όσους έχουν προσφέρει στον τόπο τους.

Η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης στο εγγύς μέλλον θα δώσει νέα πνοή και νέα ώθηση στην εικαστική δημιουργία και έκφραση στεγάζοντας έργα της ευρύτερης περιοχής μας. Στην αναφορά αυτή του Δημάρχου με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Μανώλης Δραγώγιας δεσμεύτηκε δημόσια να χαρίσει άμεσα δέκα από τα έργα του, υλικό πολύτιμο στην εκκίνηση μιας τέτοιας προσπάθειας που ανυψώνει το πνευματικό επίπεδο της πόλης.

Τη βασική αναφορά στο έργο του ζωγράφου έκανε ο  δικηγόρος, συγγραφέας και εκδότης Βασίλης Καραγιάννης. Μίλησαν επίσης με εξαιρετικά λόγια για τον ζωγράφο ο Βαγγέλης  Καραπάτσιος πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου,η αντιδήμαρχος Νικολέτα Μπουμπόναρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσα Σιόμου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λευκοπηγής, Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου, ο πρώην Νομάρχης Πασχάλης Μητλιάγκας και ο παπα-Γιάννης ιερέας και συμμαθητής του ζωγράφου.

Η κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Λευκοπηγής πλημμύρισε από τους μελωδικούς ήχους των μικρών και ταλαντούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου που πλαισίωσαν την εκδήλωση σε μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 11:42