Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 16:32

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: «Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ Από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην περιοχή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Εκεί έγινε δεκτός Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣαπό τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Γιώργο Κίρκο και ακολούθως μετείχε σε ευρεία σύσκεψη πολιτικών παραγόντων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκηση του πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά διαφόρων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων από ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ο κ. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία όπως δήλωσε αργότερα να καταγράψει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Μετά το τέλος της σύσκεψης στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «γόνιμη» συζήτηση με τους φορείς, «η οποία χαρακτηρίστηκε, όπως σημείωσε, από περιφερειακή συνείδηση και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να γίνει ένα πρότυπο τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, ακριβώς επειδή δεν βασίστηκε ποτέ στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», το οποίο σε πολλές περιοχές της χώρας έχει πια εκλείψει. Για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής και την πολιτιστική κληρονομιά της», τόνισε.

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΙδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Γερουλάνο και στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η χώρα περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση αυτή τη στιγμή και για να βγούμε από αυτήν την κρίση πιο δυνατοί θα πρέπει να έχουμε συνέπεια στη δουλειά μας. Για αυτό μετά την επίσκεψή μου σήμερα θα ακολουθήσουν επισκέψεις των ειδικών γραμματέων του υπουργείου ακριβώς για να εξειδικεύσουν και να προχωρήσουν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή», σημείωσε. Αναφορικά με το αν η κρίση στερεί κονδύλια για την υλοποίηση στόχων και προγραμμάτων για τους τομείς πολιτισμού και τουρισμού ο κ. Γερουλάνος επισήμανε πως «γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξοικονομήσουμε πόρους από τη μεγάλη σπατάλη που γίνονταν στο παρελθόν ακριβώς για να μην υπάρξουν περικοπές στα θέματα ανάπτυξης».

Ο υπουργός Πολιτισμού στη συνέχεια μετέβη στην Αιανή όπου πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου δασκάλου Κώστα Σιαμπανόπουλου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο.            

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 16:42