Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 15:42

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ Η 24η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

altΤη Φλόγα της Αγάπης υποδέχτηκαν τα Σέρβια φιλοξενώντας παράλληλα τις εργασίες της 24ης Αμφικτιονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Για τρεις ημέρες η καρδιά του εθελοντισμού χτυπούσε στα Σέρβια που αποτέλεσαν τον τελευταίο σταθμό της 8ης Λαμπαδηδρομίας ενώ δεκάδες μέλη συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις συνεδρίες της Αμφικτιονίας όπου και εξειδικευμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν σημαντικά θέματα που σχετίζονταν με την εθελοντική αιμοδοσία.

Από τις 7 Αυγούστου η Φλόγα της Αγάπης ξεκινώντας από την Αθήνα μεταλαμπάδευσε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε κάθε γωνιά της χώρας καταλήγοντας στον τελευταίο προορισμό της που ήταν ο βωμός στη Κεντρική Πλατεία Σερβίων με τελευταία Λαμπαδηδρόμο τη Σερβιώτισσα Πρωταθλήτρια της κολύμβησης Θέμιδα Ιακωβίδου την οποία και συνόδευαν τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων. Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων τίμησαν με την παρουσία τους και με θερμά χειροκροτήματα τους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα στους δρόμους των Σερβίων ενώ η επίσημη έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας συνοδεύτηκε με τη ρίψη βεγγαλικών που φώτισαν τον ουρανό των Σερβίων. Τους εθελοντές αιμοδότες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός επισημαίνοντας στην ομιλία του τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσπάθειας που γίνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η 24η Αμφικτιονία θα προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. «Η κοινωνία των Σερβίων πίστεψε βαθύτατα στην εξάπλωση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας έχοντας σήμερα όχι απλώς έναν ενεργό σύλλογο αλλά μέλη και ενεργούς πολίτες που καθημερινά πασχίζουν να φέρουν στο προσκήνιο και να διαδώσουν το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερβίων ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που αναπτύσσονται σε συνεργασία Δήμου και ΣΕΑ Σερβίων με κορυφαίο γεγονός κάθε χρόνο τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο που είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαππας αναφέρθηκε στη συμβολή του θεσμού της λαμπαδηδρομίας στην εξάπλωση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας

ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑ Σερβίων που έφεραν όπως είπε εις πέρας μία τόσο μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση ευχαριστώντας παράλληλα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και το Δήμο Σερβίων για την συνδρομή τους. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της Ελληνικής Αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την βοήθειά τους γενικότερα στην προσπάθεια της ΠΟΣΕΑ. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν αντίστοιχα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κολτσίδας και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κώστας Δαβάνης.

Στις παράλληλες δράσεις της 24ης Αμφικτιονίας ήταν ενταγμένη και η δεντροφύτευση που πραγματοποίησαν οι εθελοντές αιμοδότες σε χώρο κοντά στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Το κλείσιμο των εργασιών της Αμφικτιονίας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Τους εθελοντές αιμοδότες αποχαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΑ Σερβίων Γιάννης Βέκκιος και  ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός ο οποίος παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ Χρήστο Πρωτόπαππα και στον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Τσαουσίδη.

 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 15:47