Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 12:20

Για αναξιοκρατική διαδικασία κάνει λόγο υποψήφιος Σίμωνας Πάτροκλος που αποκλείστηκε απο το ΔΗΠΕΘΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, δια της παρούσας επιστολής θα επιθυμούσαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την διαδικασία που

ακολουθήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε ό,τι αφορά την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή. Σύμφωνα με την προκήρυξη ορίζονται σαφώς τα ακόλουθα: «Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής πρέπει να προέρχεται από το χώρο του θεάτρου ή να έχει ασχοληθεί με θέματα θεάτρου, επαγγελματικά, και να έχει μια από τις εξής ιδιότητες: Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συνθέτης, χορογράφος, σκηνογράφος ή ενδυματολόγος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής έργων, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου με αναγνωρισμένη προσφορά στο επαγγελματικό θέατρο. 2. Παράλληλα, πρέπει να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες που να πιστοποιούνται με παρακολούθηση σχετικών σπουδών ή σεμιναρίων ή με προϋπηρεσία σε αντίστοιχη διοικητική θέση».
Ακολουθώντας όσα η προκήρυξη ορίζει, προσκομίσαμε πλήρες βιογραφικό σημείωμα και προτάσεις σχετικά με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου. Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, παρά το ότι πληρούσαμε όλα τα οριζόμενα κριτήρια της προκήρυξης, δεν συμπεριληφθήκαμε μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων μας οι οποίοι κλήθηκαν να υποστηρίξουν σε συνέντευξη τα πολιτιστικά τους σχέδια. Ζητήσαμε τηλεφωνικώς κάποιες εξηγήσεις από την Πρόεδρο του Δ.Σ., αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις και κυρίως δεν διαφωτιστήκαμε σε σχέση με το βασικό μας ερώτημα: με ποιο κριτήριο επελέγησαν μόνον οι 6 από τους 11 συνολικά υποψηφίους της προκηρυσσόμενης θέσης για να υποστηρίξουν τις προτάσεις τους και όχι το σύνολο αυτών; Επιπλέον λάβαμε το ακόλουθο έγγραφο από το Δ.Σ. το οποίο ούτε μας πληροφορεί για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ούτε μας εξηγεί για ποιους λόγους απορριφθήκαμε· αντιθέτως πλήρες νοηματικών ασαφειών, και το μόνο που προκύπτει είναι η έλλειψη της δέουσας σοβαρότητας με την οποία θα έπρεπε να εξεταστεί η υποψηφιότητά μας. Το έγγραφο έχει ως εξής:

«Κύριε Συμεών Πάτροκλε,
Σας ευχαριστούμε για την αίτηση και για το βιογραφικό που μας αποστείλατε σ' ότι αφορά στην προκήρυξη για πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.
Tο Δ.Σ του ΔΗ.ΠE.ΘE σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 11/12/14 αξιολόγησε το βιογραφικό σας και τις προτάσεις σας και αποφάσισε παρ' ότι διαθέτετε ένα πλούσιο βιογραφικό σε γνώση και εμπειρία προεξέχον στοιχείο στη δεδομένη στιγμή για ένα ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ είναι η αποδεδειγμένη εμπειρία στην κατάρτιση ενός ρεαλιστικού καλλιτεχνικού και οικονομικού προγραμματισμού.
Ελπίζοντας σε μελλοντική συνεργασία σας ευχόμαστε καλή θεατρική πορεία και
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Μελισσία Ηλικίδου»

Κύριε δήμαρχε·
θα θέλαμε να υπερτονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί η επιστολή αυτή μομφή προς το πρόσωπο της επιλεγείσας υποψήφιας. Θεωρούμε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε όμως πραγματοποιήθηκε με τρόπο αναξιοκρατικό και αδιαφανή και δυνητικά θίγει την 45χρονη πορεία μας στο Θέατρο. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την αίτησή μας εκ νέου, ώστε να διαπιστώσετε και ο ίδιος αν η υποψηφιότητά μας υστερούσε σε σχέση με εκείνες των άλλων συναδέλφων που κλήθηκαν να τις υποστηρίξουν και προφορικώς.
Θεωρούμε πως στην κρίσιμη χρονική περίοδο για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την διαφάνεια και την αξιοκρατία γύρω από αυτά, ειδικότερα εσείς που είστε ένας νέος και δραστήριος Δήμαρχος.
Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε την ένστασή μας, ώστε και οι πολίτες να γνωρίζουν επακριβώς τον τρόπο που ακολουθήθηκε και ζητούμε εν κατακλείδι να ακυρώσετε το αποτέλεσμα της διαδικασίας και να επαναπροκηρύξετε τη θέση, ώστε να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή.

Με εκτίμηση,

Σίμωνας Πάτροκλος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 12:29