Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 21:09

Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα της 2ης γιορτής πολυγλωσσίας

Με τη συμμετοχή τμημάτων Δημοτικών Σχολείων «Γ. Κονταρή», «Χ. Μεγδάνη», «Χ. Μούκα», Δρεπάνου, Κοίλων, Κρόκου ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευή η 2η

γιορτή πολυγλωσσίας στην αυλή του 1ου δημοτικό σχολείο Κοζάνης 'Γ.Κονταρής', όπου οι μαθητές παρουσίασαν παραδοσιακά παιχνίδια σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους , παρουσία καθηγητών και της προέδρου του ΟΑΠΝ Φ. Φτάκα.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στην αίθουσα 'Κοβεντάρειο' -και όχι στο δημοτικό σχολείο 'Χ. Μούκα' λόγω καιρικών συνθηκών - από μαθητές , δασκάλους και γονείς να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ποικίλες δραστηριότητες.
Το απογευματινό πρόγραμμα της 2ης γιορτής πολυγλωσσίας περιλάμβανε Πολυγλωσσικό Βιωματικό Εργαστήρι στα αλβανικά, αραβικά, ινδικά, πομακικά, ρουμανικά, ρωσικά, σερβικά, τουρκικά από φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Τραγούδια του τόπου μας σε διάφορες ντοπιολαλιές. Πολυγλωσσικές αφηγήσεις με τη συνεργασία γονέων και μαθητών.Το ποίημα «Αν» του Κίπλιγκ στα ελληνικά, αγγλικά. γαλλικά, γερμανικά. Έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας .
Παράλληλα την είσοδο της αίθουσας κοσμούσε η έκθεση κοσμήματος από το εικαστικό εργαστήρι του δήμου, ενώ στην είσοδο του κτηρίου έβλεπες μέσα από ζωγραφιές την ιστορία του ροδάκινου Βελβεντού σε διάφορες γλώσσες.
Η 2η γιορτή πολυγλωσσίας συνεχίζεται και αύριο με πλούσιο πρόγραμμα.
Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου photo Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 21:28