Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 22:33

Πλήθος κόσμου και πλούσια εδέσματα από τοπικούς συλλόγους και επιχειρήσεις η 3η μέρα 'Κερνάμε Ελλάδα'

Την Τρίτη μέρα του γαστρονομικού και τουριστικού φεστιβάλ ‘Κερνάμε Ελλάδα’ επισκέφτηκε πλήθος κόσμου από το απόγευμα και

μετά της Κυριακής στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλα Κοζάνης.

Το μεσημέρι ξεκίνησε  τις μαγειρικές του σπεσιαλιτέ το μεζεδοπωλείο ‘Χρυσόψαρο’ παρουσιάζοντας διάφορα εδέσματα με τη συμμετοχή ανερχόμενων μαγείρων .

Στη συνέχεια  η κυρία Ελένη Ντόλα άνοιξε φύλλο και παρουσίασε την διαδικασία παρασκευής  της κοζανίτικης πίτας ,που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν ο κόσμος στο περίπτερο του δήμου Κοζάνης.

Παράλληλα στο ισόγειο της έκθεσης  πολιτιστικοί σύλλογοι από Μαυροδένδρι και Αλωνάκια  παρουσίασαν τα πατροπαράδοτα εδέσματά τους. Ο σύλλογος Καπνοχωρίου παρουσίασε πατατοεδέσματα με το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου να κλέβει την παράσταση. Ξεχωριστή νότα έδωσε και ο σύλλογος ‘Φίλοι της Παράδοσης’ τραγουδώντας το ‘Κέρνα μας’ και προσφέροντας διάφορα εδέσματα στον κόσμο.

Επίσης φύλλο για πίτα άνοιξαν οι τελειόφοιτες σπουδάστριες μαγειρικής Δώρα Κανούτα και Αμαλία Κολουβού.

Τη σκυτάλη πήρε ο chef Άγγελος Ναουμίδης  όπου παρασκεύασε καπνιστό χοιρινό με τραχανά (δικής τους παραγωγής) και πιπερόμελο.     

Στον επάνω όροφο του κτιρίου μαθητές του ΙΕΚ Βολταίρου παρασκεύασαν και προσέφεραν σαλιάρια με ζάχαρη άχνη.

Έπειτα με το γάλα Λευκάρων  και τη βοήθεια των chef Γιώργο Γκουτζιαμάνη και Θανάση Πατσώνα  φτιάχτηκε το παραδοσιακό ρυζόγαλο της Κοζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλα τα υπόλοιπα περίπτερα προσέφεραν διάφορα κεράσματα οι επιχειρήσεις που πλαισίωσαν το φεστιβάλ ‘Κερνάμε Ελλάδα’.

Μερόπη Βαχτσεβάνου 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 22:44

Πολυμέσα