Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 11:21

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 
pontos19η Μαΐου. Ημέρα μνήμης και τιμής.

19η Μαΐου 2011. Μια ακόμα επέτειος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Μια μέρα θύμησης, θρήνου, ευλάβειας και περισυλλογής, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας, αλλά και για να προβληθεί ακόμα περισσότερο και να ενισχυθεί το αίτημα των απανταχού Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

 
Η ανθρωπότητα οφείλει την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αναγνώριση της γενοκτονίας θα αποτελέσει τη δικαίωση των αδικοχαμένων ποντίων, μία αναγνώριση η οποία όσο δεν συντελείται, αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.

92 χρόνια μετά οι μνήμες ξαναζωντανεύουν. Περισσότερο έντονες, περισσότερο σπαρακτικές, περισσότερο επιτακτικές ως προς την τελική επιδίωξη. ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. « Η αναγνώριση της γενοκτονίας ανήκει σ' αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου η ανθρωπιά αγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα. Ο αγώνας αυτός έχει αξία, ανεξάρτητα από τους αγωνιστές του. Όταν ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα της απανθρωπιάς, είναι η ίδια η ανθρωπότητα που πληγώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τη γενοκτονία των Ποντίων. Δεν είναι μόνο ένα τοπικό πρόβλημα που αφορά μια μειονότητα. Ο Πόντος ως ελληνικό στοιχείο και ως ακριτική οντότητα του πολιτισμού μας, είναι μια από τις ιδιομορφίες που χαρακτηρίζει την πολλαπλότητά μας. Συνεπώς, δεν πρέπει να απομονώσουμε το Ποντιακό, ούτε ως ιστορικό γεγονός, ούτε ως στρατηγικό στόχο. Αντιθέτως, πρέπει να ενσωματώσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (Ν.Λυγερός)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 11:24